-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos ekonomika pirmąjį pusmetį susitraukė 3 proc.

Ukrainos ekonominės plėtros ir prekybos ministerijos preliminariais vertinimais, pirmąjį pusmetį sukurtas šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) - apytikriai 3 proc. mažesnis nei praėjusių metų sausio-birželio mėnesių.
Bankas Ukrainoje
Bankas Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pirmąjį pusmetį ekonomika traukėsi maždaug 3 proc., infliacija siekė 11,6 procento. Per visus šiuos metus ekonomika gali susitraukti 6 proc., o vartojimo kainos išaugti 19 proc.“, – sakė ekonominės plėtros ir prekybos pirmasis viceministras Anatolijus Maksiuta.

„Ekonominė padėtis šalyje iš esmės pablogėjo dėl karinių veiksmų rytiniuose šalies regionuose, dėl Rusijos prieš Ukrainą vykdomų ekonominių sankcijų, ir dėl smarkiai pablogėjusio šalies investicinio patrauklumo bei kritusios kai kurių mūsų prekių paklausos“, – pridūrė jis.

Nacionalinės statistikos žinybos duomenimis, 2013 metų BVP – – tokio pat dydžio kaip ir 2012-ųjų. Infliacija pernai buvo 0,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius