Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos išorinis finansavimas per 11 šių metų mėnesių siekė 37,4 mlrd. JAV dolerių

Ukraina per 11 šių metų mėnesių sulaukė tarptautinės finansinės paramos už 37,4 mlrd. JAV dolerių, pranešė šalies vyriausybės vadovas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Ukraina

„Per 11 mėnesių Ukraina gavo 37,4 mlrd. dolerių išorinio finansavimo, iš jų lapkritį – apie 2 mlrd. dolerių. Tai visų pirma Europos Sąjungos makrofinansinė pagalba, Tarptautinio valiutos fondo lėšos, paskolos iš Kanados, Pasaulio banko ir kitur“, – nurodė Denysas Šmyhalis.

Jis pažymėjo, kad išorinis finansavimas Ukrainai yra ypač vertingas, nes leidžia padengti einamąsias išlaidas bei  investuoti į atsigavimą.

Pasak D. Šmyhalio, iš atskirų valstybių pagrindinės Ukrainos finansinės donorės – JAV, Vokietija, Ispanija, Suomija, Airija, o maždaug 14 mlrd. JAV dolerių į Ukrainą šiemet nukreipta per Pasaulio banką.

Ukrainos premjeras pridūrė, kad šiuo metu vyriausybė su Pasaulio banku, remiant Japonijos vyriausybei, pradeda dar du didelius projektus – žemės ūkio finansinei paramai už 550 mln. JAV dolerių ir socialiniam sektoriui už 1,2 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius