-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos skilimas į ekonomikos scenarijus neįskaičiuotas

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda sako, kad į pagrindinį finansinį scenarijų neįeina konflikto eskalacija Ukrainoje – esą to pagrindiniai rodikliai neatspindi.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / BFL nuotr.

„Makroekonomistai mėgina prognozuoti įvairius scenarijus, tačiau finansiniame pasaulyje paprastai yra kalbama apie bazinį scenarijų. Mes galime susidaryti scenarijų puokštę iš 5-7 scenarijų, tačiau vis tiek turime vieną bazinį, nuo kurio ir yra atsispiriama. Šiuo metu, kiek aš stebiu finansinių rinkų situaciją, prognozės dėl pagrindinių valstybių, įskaitant ir Rusiją, bazinis scenarjus yra tas, kad konflikto eskalacijos nėra, tai yra, karinių dalykų, įsiveržimo į Rytų Ukrainą”, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Ekonomistas pabrėžė, kad gyvenimas keičiasi, ir bazinį scenarijų gali tekti keisti, jeigu jie nebeatitiktų tikrovės. „Finansų rinkos dalyviai su Krymo praradimu jau seniai susitaikė ir tai nebėra įskaičiuojama į kainas, bet drastiškesnio Ukrainos skaldymo scenarijaus pagrindiniai rodikliai neatspindi. Bet gali atspindėti ateityje, jei bus gauta pakankamai signalų, kad tas ankstesnis bazinis scenarijus yra pernelyg optimistinis”, – sakė G. Nausėda.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klusykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius