Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uostas: laivų mažėja, krova didėja

Kovo mėnesį krova uoste dar išaugo ir lyginant su pernai tuo pačiu mėnesiu ūgtelėjo kone penktadaliu – 17,8 proc. Praėjusį mėnesį uostas sėkmingai rinko ir rinkliavas – jų gauta 10,2 mln. Lt.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Iš viso kovą uoste perkrauta 2,5 mln. tonų krovinių, o pernai tuo pačiu metu – 2,18 mln. tonų. Iš viso per tris šių metų mėnesius krova lyginant su pernai išaugo 14 proc.

Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto rinkodaros ir administracijos direktoriaus Artūro Drungilo, jei ne 9 proc. sumažėjusi naftos krova, kovo mėnesio statistika būtų dar geresnė. Naftos krova lyginant su žiemos laikotarpiu jau gyvėja, kovą jos perkrauta 16, 7 proc. daugiau. Žiemą krova buvo sulėtėjusi dėl Mažeikių naftos gamyklos remonto bei šalto oro.

„Trąšų krova pernai kovą buvo išaugusi, o šiemet sumažėjo, tačiau tai susiję su vidaus vartojimui šiuo metu parduodamomis trąšomis, nes artėja tręšimo sezonas ir jų mažiau eksportuojama”, – sakė A.Drungilas. Manoma, kad trąšų krova vėl padidės nuo birželio.

„Apimtys auga ir 14 proc. šiemetinis augimas yra solidu, jei taip iki metų galo, metinė apyvarta sieks 29,5 mln. tonų. Jei naftos ir konteinerių krova atsigautų, turėtume rekordinius metus”, – vylėsi direktorius.

Pagal rezultatus Klaipėdos uostas lenkia Ventspilio ir Rygos uostus, jungtinio Talino uosto pavyti, ko gero, nepavyks, nes ten sukaupta daug Rusijos kapitalo, o pastaroji yra eksporto šalis. „Būtume laimingi metus užbaigę antroje vietoje”, – sakė A.Drungilas.

Surinko milijonus

Kovo mėnesį uoste surinkta 10,2 mln. Lt rinkliavų. Iš viso per pirmą šių metų ketvirtį jau surinkta 29,8 mln. Lt. Lyginant su pernai tai 334 tūkst. daugiau, tuomet buvo surinkta 29,5 mln. Lt.

„Stebime tendenciją, kad laivų skaičius mažėja, tačiau jie efektyviau išnaudojami, pilniau pakraunami", – sakė Ekonomikos ir finansų direktorius Martynas Armonaitis. Šiemet per tris mėnesius į uostą įplaukė 1455 laivai, o pernai kone trimis šimtais daugiau – 1725.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius