Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostus greičiau pasieks investicijos

Europos Sąjungos (ES) jūrų uostams ir mažesniems oro uostams atsivėrė galimybei investuoti efektyviau, nes Europos Komisijai (EK) leido pasinaudoti valstybės pagalba be išankstinio derinimo su ja – nauja tvarka galios iki 3 mln. keleivių per metus aptarnaujantiems Klaipėdos uostui, Kauno ir Palangos oro uostams, rašo „Verslo žinios“.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ekonomikos ir finansų direktorius Martynas Armonaitis dienraščiui patvirtino, kad nauja tvarka iš tiesų būtų naudinga uostui, nes būtų galimybė bent pusmečiu greičiau priimti sprendimus dėl investicijų. Vyriausybė artimiausiu metu turėtų apsispręsti, ar skirti 100 mln. eurų ES subsidiją investicijoms į Klaipėdos uosto krantinės gilinimą, o iš viso Klaipėdos uostas per ketverius metus yra numatęs į krantinių rekonstrukciją investuoti 400 mln. eurų.

Pasak Lietuvos oro uostų generalinio direktoriaus Gedimino Almanto, apie šio EK sprendimo įtaką konkretiems Lietuvos oro uostams kalbėti dar ankstoka, tačiau prognozuoja, kad supaprastinta valstybės pagalbos tvarka leis vyriausybėms ir savivaldybėms daug lanksčiau investuoti pinigus į oro uostus ir pasiekti šaliai bei regionams platesnį socialinį ir ekonominį efektą, kurį sukelia susisiekimo oro transportu vystymas ir oro uostų veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius