Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Dorianas draudimo bendrovėms Karibuose gali kainuoti iki 6,5 mlrd. JAV dolerių

Uraganas Dorianas, nuniokojęs Bahamų salą pražūtingais vėjais ir vandens bangomis, draudimo bendrovėms greičiausiai atsieis nuo 3,5 mlrd. iki 6,5 mlrd. JAV dolerių, prognozuoja „Risk Management Solutions“ (RMS) analitikai.
Bahamas nusiaubė Dorian
Bahamas nusiaubė Dorian / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Uraganas Bahamos

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė pirmadienį pranešė, kad į jos sąmatą įtraukti draudžiamieji nuostoliai, susiję su vėjo ir audrų padaryta žala visame Karibų jūros regione, ypač Bahamose, kurios nukentėjo labiausiai.

Rizikos vertinimo bendrovė pridūrė, kad sąmatoje apskaičiuotos turto sugadinimo ir verslo nutraukimo išlaidos, kadangi viešbučiai ir kurortai sudaro didelę nukentėjusio komercinio sektoriaus dalį dviejose labiausiai uragano paveiktose Didžiosios Bahamos ir Abako salose.

„Dėl uždarytų uostų, apgadintų kelių ir didelės žalos oro uostui sudėtinga pristatyti reikalingą darbo jėgą ir medžiagas į nukentėjusias teritorijas“, – sakoma įmonės Šiaurės Atlanto uraganų modelių projektų vadovo Jeffo Waterso pranešime.

„Manome, kad dėl šių priežasčių padidės medžiagų kainos, o remonto darbai užtruks, taigi bus prašoma didesnių draudimo išmokų“, – pridūrė jis.

Bahamų institucijos pranešė, kad uraganas Dorianas nusinešė 45 žmonių gyvybes, tačiau manoma, kad šis skaičius didės, nes iki šiol apieškota tik dalis paveiktos teritorijos ir manoma, kad dingo daug žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius