Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas „Harvey“ tapo eiliniu smūgiu Venesuelos obligacijoms

Venesuelos vyriausybės ir valstybinės korporacijos „Petroleos de Venezuela“ (PDVSA) obligacijos ėmė pigti, nes rinkose nuogąstaujama, kad dėl uragano „Harvey“ Jungtinėse Valstijose sumažėjus Venesuelos naftos paklausai Karakasas gali nesugebėti laiku grąžinti skolų tarptautiniams kreditoriams.
Eilės prie valstybės dalinamų produktų
Eilės prie valstybės dalinamų produktų / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Venesuela Uraganas

Dėl uragano daugelis naftos perdirbimo gamyklų Meksikos įlankos pakrantėje laikinai sustabdė darbą. Dėl to prie pakrantės dabar dreifuoja tanklaiviai, kuriais gabenama maždaug 15,3 mln. barelių naftos, įskaitant 2,3 mln. barelių Venesuelos naftos.

Venesuela į Jungtines Valstijas kasdien eksportuoja po maždaug 700 tūkst. barelių naftos ir pajamų iš naftos sumažėjimas gali padaryti neigiamą poveikį jos galimybėms grąžinti skolas. Beje, spalį Venesuelos vyriausybei ir PDVSA kreditoriams teks grąžinti 1,7 mlrd. JAV dolerių, o lapkritį – 1,9 mlrd. JAV dolerių.

„Audra finansinių problemų Venesuelai gali sukelti ir be JAV sankcijų, nes Jungtinėse Valstijose sumažės naftos iš šios šalies paklausa, bent jau tol, kol yra sustabdytos naftos perdirbimo gamyklos, tad Karakasui teks ieškoti kitų pardavimo rinkų ir siūlyti naftą su didele nuolaida“, – teigia analitikai.

Kiek anksčiau JAV paskelbė tam tikras sankcijas, kurios taikomos Venesuelos vyriausybės ir valstybės valdomų naftos įmonių obligacijoms ir dėl kurių yra faktiškai neįmanoma restruktūrizuoti šių vertybinių popierių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius