-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už apdegusią „Aibę“ draudikė išmokės 50 tūkst. eurų, vaikų tėvams – liūdnos žinios

Draudimo bendrovė ERGO Lietuvoje pripažino praėjusį savaitgalį Lazdijų miesto centre nepilnamečių sukelto gaisro žalą prekybos centrui Aibė – avansu išmokės 50 tūkst. eurų siekiančią draudimo išmoką, kad verslininkai galėtų greičiau atsitiesti ir atnaujinti veiklą. Tėvai turės atsakyti už vaikų sukeltą žalą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

ERGO aiškina, kad žalų išmokėjimas avansu nėra įprasta praktika.

„Po panašių nelaimių, siekiant gauti draudimo išmoką, visuomet privalu sulaukti atsakingų institucijų, policijos ir ugniagesių išvadų, kurios kartais gali užtrukti itin ilgai. Taip pat būtina įvertinti kitas svarbias aplinkybes, atlikti detalią ekspertizę ir nustatyti tikslų nuostolių dydį. Vis tik mes puikiai suprantame, kad verslininkams yra svarbu kuo greičiau likviduoti gaisro padarinius, tam, kad žmonėms būtų sugrąžintos jų darbo vietos. Būtent dėl to priėmėme sprendimą dalį žalos kompensuoti avansu ir jau šią savaitę išmokėsime 50 tūkst. eurų išmoką“, – sako Draudimo bendrovės ERGO Lietuvoje Žalų administravimo departamento direktoriaus Gyčio Matiuko

Įmonės „Jurkeda“, kuri valdo prekybos centrus „Aibė“, savininkė Dainora Nevulienė sako, kad dėl gaisro patirti nuostoliai dar tikslinami, tačiau prekybos centrui teko laikinai sustabdyti savo veiklą, todėl draudimo išmoka padės greičiau atnaujinti įprastą darbą ir įvykdyti įsipareigojimus darbuotojams.

VIDEO: Lazdijuose užsidegė parduotuvė „Aibė“

Didžiausia žala padaryta pačiam pastatui – dėl visiškai sudegusio stogo į pastato vidų patenka lietaus vanduo, todėl patalpų savininkai pirmiausia siekia atstatyti jį.

Žala padaryta ne tik pačiam pastatui, bet ir jo viduje buvusioms prekėms bei produktams – sudegė arba vandens sugadintos buvo ir parduotuvėse bei pagalbinėse patalpose laikytos prekės, įranga, dokumentai.

Dėl šio įvykio jau pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnį – dėl turto sunaikinimo.

Didelių nuostolių pridariusį gaisrą, įtariama, sukėlė du su degtukais žaidę nepilnamečiai vaikai. Jų tėvams gresia atsakomybė už vaiko nepriežiūrą ir verslininkų ieškiniai dėl patirtos turtinės žalos atlyginimo.

Liepsnų nuniokotas pastatas priklauso vieniems iš didžiausių Lazdijų rajono darbdavių. Verslininkų valdomose įmonėse iki nelaimės dirbo apie 250 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius