-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už draudžiamą žvejybą tinklais – didelės baudos

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad nuo šių metų pradžios išaiškintas 41 brakonierius, žvejojęs tinkliniais ne mėgėjiškos žūklės įrankiais.
Žvejys
Žvejys / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 1 Žvejyba

Gegužės 7 d. Utenos regiono aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojai Šventosios upėje tarp Antalieptės marių ir Uparto ežero už neteisėtą žvejybą statomais tinklais sulaikė vyrą su žmona F. B. N. ir M. N. Jiems gresia administracinės baudos nuo 200 iki 700 Lt, o už neteisėtai sugautą 1 šamą, 4 lydekas, 37 ešerius, 43 kuojas, 4 karšius, 19 plakių, 8 pūgžlius gamtai padaryta 698,95 Lt žala, kurią pažeidėjai privalės atlyginti, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime. 

Gegužės 8 d. Indrajo ežere, Utenos rajone buvo sulaikyti šio rajono Daugailių miestelio gyventojai A. Š. ir V. G., kurie keturiais statomais tinklais neteisėtai sugavo 1 lydeką, 3 plakius, 14 kuojų, 10 ešerių ir 1 raudę. Tą pačią dieną Rašų ežere net dešimčia statomų tinklų neteisėtai žvejojo ir buvo sulaikytas vietos gyventojas G. V., kuris pareigūnams aiškino, kad žuvis buvo tiesiog būtina pavaišinti artėjančio bulviasodžio talkininkus. Gegužės 11 d. Luodykščio ežere, Zarasų rajone visaginiečiai V. K. ir T. P. šešiais statomais tinklais neteisėtai sugavo 11 lynų, 1 lydeką, 3 karšius ir 1 raudę. Žiežulinio ežere sulaikyti tinklais žvejoję brolis ir sesuo.

Visiems išaiškintiems pažeidėjams bus skiriamos baudos ir reikės atlyginti gamtai padarytą žalą.

„Žvejyba tinkliniais ne mėgėjiškos žūklės įrankiais – vienas populiariausių brakonieriavimo būdų, - sakė Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Ričardas Vygantas. - Žvejojama visais metų laikais, tinklai statomi ir po ledu. Didžiausia žala padaroma žuvų neršto metu, kai sugaunamas gana didelis jų kiekis. Vandens telkiniuose paliekami tinklai užtveria žuvų migracijos kelius.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius