-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už duomenų nutekinimą „Facebook“ skirta 0,5 milijono svarų bauda

Didžioji Britanija „Facebook“ už duomenų nutekinimą „Cambridge Analytica“ skyrė maksimalią 500 tūkstančių svarų baudą, rašo „Business Insider“.
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas JAV Senate
„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas JAV Senate / „Scanpix“/AP nuotr.

Didžiosios Britanijos Informacijos komisaro biuras (ICO) dar liepą pranešė, kad ruošiasi skirti maksimalią baudą „Facebook“ už tai, kad „Cambridge Analytica“ pasinaudojo 87 mln. vartotojų duomenimis.

„Tokio dydžio kompanija su tokia patirtimi turėjo žinoti daugiau ir elgtis geriau“, – sakė biuro atstovė Elizabeth Denham.

Bauda, palyginti su „Facebook“ globaliomis 40 mlrd. dolerių metinėmis pajamomis, yra palyginti menka. E.Denham aiškino, kad ji būtų buvusi gerokai didesnė, jeigu jau būtų galiojęs duomenų apsaugos reglamentas (GDPR). Pastarasis leidžia kompanijas bausti 4 proc. bendrovės pajamų, taigi „Facebook“ atveju bauda galėtų siekti ir 1,6 mlrd. dolerių.

„Viena iš pagrindinių priežasčių yra paskatinti pokyčius, kad organizacijos kitaip elgtųsi su žmonių informacija“, – paaiškino E.Denham.

„Facebook“ baudą gali skųsti.

„Šiuo metu mes vertiname sprendimą. Mes nesutinkame su kai kuriomis išvadomis, tačiau jau minėjome anksčiau, kad turėjome atidžiau vertinti teiginius apie „Cambridge Analytica“ ir imtis veiksmų 2015 metais“, – sakė „Facebook“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius