-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už grotų kartu su teisėjais atsidūręs verslininkas – valstybinių konkursų laimėtojas

Trečiadienį teisėjų korupcijos byloje sulaikytas statybų verslo atstovas Rolandas Vasiliauskas. Jo įmonės pastaruoju metu laimėjo ne vieną valstybinį statybų konkursą, net rekonstravo prokuratūros pastatą. Tačiau neatskleidžiama, kaip jo verslas susijęs su trečiadienį sprogusia korupcijos byla.
Rolandas Vasiliauskas
Rolandas Vasiliauskas

R.Vasiliauskas vadovauja įmonei „Indema“, yra jos akcininkas. Trečiadienį jis buvo sulaikytas kartu su teisėjais ir advokatais korupcijos byloje. Tarnybos kol kas neatskleidžia, kodėl kartu su teisininkų elitu buvo sulaikytas ir vienintelis verslininkas – R.Vasiliauskas. Kol kas nėra žinių, ar korupcijos byloje figūruoja jo įmonė. Iki šiol įmonė nepateko į jokius skandalus ar rezonansines bylas.

Įtariamas teisėjo papirkimu

R.Vasiliauskas įtariamas vieno iš sulaikytų teisėjų papirkimu. LNK televizija skelbė, kad verslininkas gali būti įtariamas keliais tūkstančiais eurų bandęs papirkti teisėją Robertą Rainį, kad šis vilkintų bylą dėl sukčiavimo, kuriai kitąmet sueina senaties terminas.

Teisėjų kyšininkavimo byloje sulaikytas Vilniaus statybos įmonės „Indema“ vadovas R.Vasiliauskas figūruoja ir baudžiamojoje byloje, kurią tiria sulaikytas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas R.Rainys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Vasiliauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Vasiliauskas

BNS rašo, kad teisėjo nagrinėtoje byloje kartu su R. Vasiliausku kaltinamieji yra įvairioms statybos verslo įmonėms vadovaujantys Konstantinas Kuzborskis, Remigijus Vaitkūnas, Saulius Strazdas, Andrejus Safonovas, Marius Alyta ir daugiabučių ir kitų pastatų priežiūros bendrovė „Asvis“, rodo teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenys.

Jie kaltinami sukčiavimu, dokumentų klastojimu ar disponavimu suklastotais dokumentais, apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Vasario pradžioje nagrinėtoje byloje numatyti dar penki posėdžiai: vienas – kovo pradžioje, du – balandį ir du – rugsėjo mėnesį.

Ketvirtadienį teismas R.Vasiliauską suėmė mėnesiui.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Vasiliauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Vasiliauskas

Įsivėlė į PVM grobstymo istoriją

R.Vasiliauskas 2013 m. buvo įsivėlęs į istoriją, kai europarlamentaro Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Sigitas Jaura jį apmulkino. Šis pasiūlė padėti PVM grobstymo byloje ir paprašė už tai atlygio.

S.Jaura teigė, kad turi pažinčių „pastate su kreivais langais“, kur ir nagrinėjama byla.

PVM grobstymu įtartas R.Vasiliauskas sumokėjo 35 tūkstančius litų, tačiau jokios pagalbos nesulaukė – tai paaiškėjo teisme. Apie tai rašė delfi.lt.

S.Jaura tada nurodė, jog jo pusbrolis Kęstas dirba prokuratūroje ir galėtų padėti įtariamaisiais pripažintiems verslininkams.

„Klaipėdos naftoje“ – milijoniniai užsakymai

Ką veikia „Indema“ strateginėje įmonėje „Klaipėdos nafta“, kuri kontroliuoja SGD terminalą? Šių metų vasario 7 dieną su „Klaipėdos nafta“ R.Vasiliauskas pasirašė sutartį dėl vamzdynų atramų pamatų ir estakados įrengimo darbų. Sutarties vertė – 1,5 mln. eurų. Statybų įmonė įsipareigojusi „Klaipėdos naftai“ pastatyti transformatorinę už 184,6 tūkst. eurų.

15min.lt nuotr./Klaipėdos uoste bus perkraunama nafta, atkeliavusi iš Venesuelos.
15min.lt nuotr./Klaipėdos uoste bus perkraunama nafta, atkeliavusi iš Venesuelos.

Tačiau tai ne pati didžiausia „Indemos“ pergalė „Klaipėdos naftoje“. Bendrovė 2016 m. yra laimėjusi bendrųjų darbų konkursą, kurio vertė – 6 milijonai eurų. Sutartis yra ilgalaikė – galioja iki 2020 m. spalio 31 d.

Bendrovė savo svetainėje skelbia, kad „Klaipėdos naftoje“ stato rezervuarų parką, o feisbuko paskyroje džiaugiasi projektais valstybinėje bendrovėje.

Beje, šią sutartį su R.Vasiliausku pasirašė dar tuometis „Klaipėdos naftos“ vadovas, dabartinis „Lietuvos geležinkelių“ įmonės generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Kitas „Indemos“ akcininkas Žilvinas Naudžiūnas 15min nenorėjo nieko komentuoti. „Nieko jums nekomentuosiu, nes nieko nežinau“, – atsakė jis ir padėjo ragelį.

Lieka neaišku, kaip bendrovė prieš dvi savaites galėjo pasirašyti konkurso sutartį strateginėje valstybės įmonėje, kai jos vadovas ir akcininkas R.Vasiliauskas galimai buvo sekamas teisėsaugos struktūrų.

„Informaciją apie minimos bendrovės vadovo suėmimą žiniasklaidoje matėme, iš viešai matomos informacijos galime daryti prielaidą, kad pradėtas teisminis procesas nėra susijęs su bendrove KN“, – teigiama „Klaipėdos naftos“ komentare 15min.

Rekonstravo ir prokuratūrą

„Indemai“ per pastaruosius kelerius metus pavyko laimėti ir daugiau valstybinių užsakymų. Likimo ironija, tačiau „Indemos“ darbų užsakovė buvo ir Generalinė prokuratūra. 2017 m. birželio 20 dieną buvo pasirašyta sutartis dėl Šiaulių prokuratūros pastato remonto, darbų vertė – 292,7 tūkst. eurų.

R.Vasiliausko įmonė tebeturi galiojančią sutartį ir su Valstybine sienos apsaugos tarnyba prie VRM, kurios pastatus remontuoja.

R.Vasiliauskas yra išplėtojęs statybų verslą ir yra ne vienos įmonės vadovas. Registrų centro duomenimis, R. Vasiliauskas vadovauja penkioms įmonėms – „Idema“, „Energobalt“, „Business Network“, „Kalnėnų slėnis“, „Pajūrio loftai“. Jis taip pat yra viešosios įstaigos „Futbolo rytas“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius