Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už netinkamą klientų lėšų laikymą mokėjimo įstaigai „Click2Sell“ skirta bauda

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nustatė, kad mokėjimo įstaiga UAB Click2Sell pažeidė Mokėjimo įstaigų įstatymo reikalavimus, susijusius su mokėjimo paslaugų vartotojų lėšų apsauga ir už tai skyrė piniginę baudą. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pagal teisės aktus, mokėjimo įstaiga, pasirinkusi klientų lėšų atskyrimo ir apsaugos būdą, privalėjo klientų lėšas laikyti Lietuvos ar kitų Europos Sąjungos valstybių kredito įstaigose. „Click2Sell“ šį reikalavimą įgyvendino netinkamai – didžiąją dalį klientų lėšų laikė ne kredito įstaigoje. Įvertinęs visas pažeidimo aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė „Click2Sell“ 17 150 Eur baudą.

Be to, Priežiūros tarnyba nustatė trūkumų dėl mokėjimo įstaigos finansinių duomenų balansinėse ataskaitose, todėl nuspręsta viešai paskelbti, kad UAB „Click2Sell“ Lietuvos bankui 2018 m. kovo 31 d., 2018 m. birželio 30 d. ir 2018 m. rugsėjo 30 d. priežiūrai skirtose Mokėjimo įstaigos balansinėse ataskaitose teikė neteisingą informaciją apie klientų lėšų likučius, laikomus kredito įstaigose.

Nurodytus trūkumus įstaiga jau pašalino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius