Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už ŪBIG kreditorių kyšo pačios ŪBIG ausys

Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) kreditorės yra su pačia ŪBIG susijusi įmonė ir Vladimiro Romanovo giminaitė, skelbia „Verslo žinios“.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / sportas.info nuotr.

„Verslo žinių“ gauti Centrinės hipotekos išrašai atskleidžia, kad per pastarąjį pusmetį ŪBIG kaip skolininkė dalyvavo keturiuose paskolos suteikimo sandoriuose, o juose prisiimtus finansinius įsipareigojimus turėjo užtikrinti turto įkeitimu. Šiais sandoriais ŪBIG buvo suteikta 13,6 mln. Lt vertės paskolų.

ŪBIG kreditoriai naujai sudarytuose sandoriuose – pagrindinio Ūkio banko (ŪB) akcininko Vladimiro Romanovo sesuo ir ŪB stebėtojų tarybos narė Olga Gončaruk ir Kaune, viename Šilainių mikrorajono daugiabučių (adresas Kuršių g. 10-19) registruota įmonė „Butvita“, už kurios nugaros, beje, taip pat yra su ŪBIG susiję juridiniai asmenys.

Išrašai atskleidžia, kad p. Gončaruk įmonei ŪBIG pernai lapkritį suteikė 4,4 mln. Lt vertės paskolą, o už tai ŪBIG įkeitė 8,9 mln. Lt vertės turtą – butų ir kito nekilnojamojo turto Nidoje, Purvynės g. (šio turto savininkė yra UAB „Nidos pušynas“). Pernai gruodį p. Gončaruk ŪBIG suteikė dar vieną 4,4 mln. Lt dydžio paskolą, o už tai buvo įkeista žemės sklypo Nidoje nuomos teisė.

Įmonė „Butvita“ ŪBIG šiemet sausį suteikė dvi – 2,2 mln. ir 2,6 mln. Lt – dydžio paskolas, o už tai ŪBIG abiem atvejais įkeitė 287,6 mln. Lt vertės turto (nenurodoma, kokio).

15min.lt primena, kad šiuo metu daugiausia ŪBIG akcijų priklauso „Baltmet Holding“ – apie 27 proc. Antroje vietoje iki praėjusių metų daugiausia akcijų turėjo „Turto valdymo paslaugos“, tačiau gruodį visos įmonės akcijos perduotos Ūkio bankui – 17 proc. Taip pat vienas iš pagrindinių ŪBIG akcininkų yra V.Romanovas – apie 17 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius