Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už žemę miestuose buvusiems savininkams ketinama siūlyti miško sklypus

Turėtos žemės miestuose negalintiems atgauti savininkams pageidaujant kompensacijų miško sklypais, Žemės ūkio ministerija siūlo tam pritarti.
Miškas
Miškas / BFL nuotr.

Atitinkamas Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pakeitimą Vyriausybei svarstyti teikia Žemės ūkio ministerija. Tam, kad jis įsigaliotų, vėliau reikės ir Seimo pritarimo.

Dabar galioja nuostata, kad už miesto teritorijoje esančią žemę, išskyrus miesto teritorijoje turėtą mišką, mišku neatlyginama.

Žemės ūkio ministerijos vertinimu, atkurti nuosavybės teises miestuose nebus galima į 12 tūkst. hektarų žemės, kurios vertė yra 130 mln. litų.

„Laisvos miško žemės kaimo vietovėse yra 114 tūkst. hektarų. Apytiksliais skaičiavimais, atlyginti už mieste valstybės išperkamą žemę reikėtų apie 50 tūkst. hektarų miško. Įstatymo projekte siūlomas atlyginimo būdas valstybiniam miškų ūkio sektoriui neigiamos reikšmės neturės“, – nurodė Vyriausybei Žemės ūkio ministerija.

Planuojama, kad įstatymo pakeitimai įsigalios nuo 2010 metų pradžios.

Žemės grąžinimą Lietuvoje planuojama užbaigti 2010-ųjų ketvirtąjį ketvirtį, o Vilniaus, Kauno miestuose, taip pat Vilniaus ir Ignalinos rajonuose – iki 2012 metų ketvirtojo ketvirčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius