Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždaromos „Marks & Spencer“ parduotuvės

Jungtinės Karalystės prekybos tinklas „Marks & Spencer“ pranešė, kad uždaro 27 parduotuves dėl blogėjančios padėties ir pakitusio verslo klimato šalyje.
„Marks & Spencer“ prekinis ženklas
„Marks & Spencer“ prekinis ženklas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Marks & Spencer

2008 metų pabaigoje pardavimas sumažėjo 7,1 proc., todėl kompanija patyrė didelių nuostolių. Dėl to darbą praras 1230 žmonių.

Labiausiai nukentės maistu prekiaujantis „Simply Food“ padalinys, be to, planuojama atleisti ir 450 administracijos darbuotojų. „Marks & Spencer“ ketina sumažinti ir pensijų fondus. Tikimasi, kad taip tinklui pavyks sutaupyti 175-200 mln. svarų per balandžio 1 dieną prasidėsiančius kitus finansinius metus.

Didžiausias Jungtinėje Karalystėje drabužių prekybos tinklas „Marks & Spencer“ prekiauja ne tik drabužiais, bet ir maisto produktais, elektronika, ūkinėmis prekėmis. Tinklas turi 840 parduotuvių visame pasaulyje, tarp jų ir Lietuvoje. 2008 metais šio prekybos tinklo grynasis metinis pelnas sudarė beveik milijardą svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius