-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždegta žalia šviesa didžiausiam nuo 2008 metų krizės laikų JAV bankų susijungimui

BB&T ir „SunTrust“ gavo paskutinį leidimą įgyvendinti didžiausią nuo 2008 metų finansų krizės laikų JAV bankų susijungimą. Susijungti ir suformuoti šeštą pagal dydį JAV komercinį banką dviem vidutinio dydžio bankams leido ir Federalinio rezervo sistema (FRS), ir Federalinė indėlių draudimo korporacija (FDIC).
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis bankas, kuris bus pavadintas „Truist Financial Corporation“, valdys didesnės nei 450 mlrd. JAV dolerių vertės turtą, o indėlių naujajame banke suma viršys 330 mlrd. JAV dolerių, pareiškė FRS.

Apie susijungimą JAV pietryčiuose veikiantys bankai paskelbė vasario mėnesį. BB&T ir „SunTrust“ tuomet pareiškė, jog sandorį ketina užbaigti gruodžio 6 dieną, ir pridūrė, jog pertvarkai prireiks dvejų metų.

Sandorį bankai pavadino lygiųjų susijungimu. BB&T ir „SunTrust“ tikisi, jog susijungimas leis jiems konkuruoti su tokiais JAV bankų sektoriaus sunkiasvoriais kaip „Bank of America“ ir „Wells Fargo“. Taip pat tikimasi sumažinti administracines sąnaudas maždaug 1,6 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau FRS iškėlė ir vieną sąlygą, pagal kurią BB&T turės parduoti 30 skyrių, kuriuose laikomų indėlių suma viršija 2,4 mlrd. JAV dolerių, kad „būtų sumažintas susijungimo poveikis konkurencijai“.

Teisingumo departamento konkurencijos skyrius susijungimui pritarė lapkričio 8 dieną. Tačiau ši institucija pareikalavo, kad du bankai parduotų 28 Šiaurės Karolinos ir Virdžinijos valstijose veikiančius skyrius.

BB&T akcininkai valdys 57 proc. susijungusiojo banko akcijų, o likęs akcijų paketas priklausys „SunTrust“ akcininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius