-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Užimtumo tarnybos direktorė: su LVK sutarta dėl dėl taikaus ginčo sprendimo

Pirmadienį Užimtumo tarnyba su Lietuvos verslo konfederacija sutarė ginčą dėl dalykinės reputacijos pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo spręsti sudarydami taikos sutartį. Anot tarnybos direktorės Ligitos Valalytės, teismai ir taip turi daug darbo, kuris yra svarbesnis, nei šis mūsų ginčas.
Ligita Valalytė
Ligita Valalytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pripažinsiu, rasti sutarimą dėl taikos nebuvo lengva. Iš pradžių LVK reikalavo, kad paneigčiau savo viešai pasakytus žodžius dėl nesąžiningų reikalavimų ir atlyginčiau 50.000 Eur LVK neturtinę žalą asmeniškai bei tokią pačią sumą atlygintų ir Užimtumo tarnyba. Tokį paneigimą daryti atsisakiau, nes tai reikštų meluoti sau ir kitiems. Visus metus vykstant teismo procesui derėjomės su LVK dėl taikaus ginčo sprendimo, kuris pareikalavo daug energijos ir valios pastangų.

Bendradarbiavimas yra vienas iš kertinių pamatų mano veikloje, todėl ir konfliktinių situacijų sprendimo, grįsto teisingumu ir sąžiningumu, ieškau bendradarbiaujant. Tikiu, kad šios mano savybės leido surasti abiem ginčo pusėms tinkamą sprendimą ir LVK taikos sutartimi atsisakė man kelto reikalavimo paneigti viešą pasisakymą dėl sulauktų grasinimų ir neturtinės žalos atlyginimo.

Kaip kompromisą aš savo ruožtu sutikau ištrinti savo skelbtą įrašą socialiniuose tinkluose ir kreiptis į du kanalus (Delfi ir 15min), kad jie pašalintų dalį mano komentaro. Ne todėl, kad paneigiu ginčo objektą, bet todėl, kad daugiau energijos galėčiau skirti konstruktyviam, vertę kuriančiam darbui. Tikiu, kad iš šio ginčo visi šio to išmokome. Džiaugiuosi, kad yra ne vienas socialinis partneris, kurie kelia klausimus etiškai ir ieško bendradarbiavimo ir konstruktyvaus dialogo.

Užimtumo tarnyba visuomet siekia konstruktyvaus dialogo su verslu ir verslo asociacijomis. Norime girdėti jų poreikius ir rasti, kaip kartu galime tobulinti sistemas. Tik, pirmiausia, galvodami ne apie savo kišenę, o apie tai, kas iš tiesų būtų naudinga Lietuvai ir jos žmonėms. Todėl tikiu, kad šis plačiai nušviestas ginčas išeis į naudą mums visiems kuriant geresnę bendradarbiavimo kultūrą Lietuvoje“, - rašoma Ligitos Valalytės komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius