-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio turistų srautai į Lietuvą padidėjo 19,5 proc.

2011 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigose apsistojo rekordinis užsienio turistų skaičius – pirmą kartą pasiekta ir viršyta 1 mln. riba.
Mergina su lagaminu
Mergina su lagaminu / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Turistai Turizmas

Užsienio turistų srautai palyginti su 2010 m. padidėjo net 19,5 proc., o jei lygintume su iki šiol buvusiais rekordiniais 2008 m. – 10,3 proc.

2011 m. šalies apgyvendinimo įstaigos daugiausia sulaukė užsienio svečių iš Rusijos (148,3 tūkst.), kuri pralenkė nuo 2008 m. pirmavusią Lenkiją (139,6 tūkst.). Vokietija atsidūrė trečioje vietoje (128,9 tūkst.). Baltarusija buvo ketvirta pagal dydį Lietuvos turizmo rinka, o Latvija – penkta. Viena iš priežasčių, lėmusių padidėjusį turistų skaičių į Lietuvą, buvo pagerėjusios susisiekimo galimybės iš užsienio šalių. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukta Lietuvos miestuose ir kurortuose ne tik šiltuoju metų laiku. Galimybe apsilankyti Kalėdiniuose renginiuose bei sutikti Naujuosius metus Lietuvoje pasinaudojo nemažai turistų iš Baltarusijos, Rusijos ir kitų šalių. Tai rodo padidėję turistų srautai iš kaimyninių šalių: Rusijos (+40 proc.), Baltarusijos (+29 proc.). 

Lietuva tampa vis patrauklesnė turistams iš Vakarų Europos. 2011 m. Lietuvos apgyvendinimo įstaigose ženkliai užaugo turistų skaičius iš Ispanijos (+56 proc.), Italijos (+40 proc.), Vokietijos (+22 proc.), Prancūzijos (+11 proc.).

Puikiais praeitų metų turizmo rodikliais ir naujais rekordais džiaugiasi ir Vilniaus apgyvendinimo įstaigos. Sostinės viešbučių ir svečių namų užimtumas 2011 m. siekė 56 proc. arba net 9 proc. daugiau nei 2010 m. Užsienio turistų skaičius tokiose įstaigose padidėjo 23,7 proc. ir pirmą kartą viršijo pusės milijono ribą – siekė 531,5 tūkst.

Itin džiugina ir vietinės turizmo rinkos augimas. Per dvylika 2011 metų mėnesių šalies apgyvendinimo įstaigos sulaukė 10,7 proc. daugiau lietuvių turistų – net 788,9 tūkst. Pernai per tą patį laikotarpį vietinių turistų skaičius augo tik 5,6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius