-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienyje leis kalbėti pigiau

Jau po kelių savaičių esant užsienyje su namiškiais bus galima susisiekti naudojantis mažesniais tarptinklinio ryšio tarifais. Kai kurie operatoriai klientams žada siūlyti mažesnes nei Europos Parlamento (EP) patvirtintas kainas.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet Europos Sąjungos (ES) mastu apribojami tarptinklinio ryšio tarifai. Mobiliojo ryšio operatoriai jau keletą metų gali taikyti mažesnes kainas nei EP nustatyti maksimalūs tarifai. Kitose ES valstybėse iki šiol operatoriai leisdavo sau siūlyti vartotojams palankesnes kainas, tačiau Lietuvoje tai daryta vangiai.

Nustatytos maksimalios kainos

Nuo liepos 1 dienos visose ES valstybėse tarptinklinis ryšys bus pigesnis nei iki šiol. Mažesnės bus tarptinklinio mobiliojo ryšio, tarptautinių SMS žinučių ir duomenų perdavimo maksimalios kainos.

Jau po kelių savaičių besisvečiuojantiems kitoje Bendrijos valstybėje asmenims maksimali pokalbio mobiliuoju telefonu minutės kaina bus 1,48 lito, o pakelti ragelį kainuos 0,65 lito už minutę.

Taip pat nuo liepos 1 dienos operatoriai turės apmokestinti vartotoją 1 sekundės tikslumu, minimalus apmokestinamas laikas bus 30 sekundžių.

Trumpųjų SMS žinučių kaina turėtų būti ne didesnė nei 0,38 lito be PVM - tai apie 60 proc. mažiau, nei kainuoja dabar.

Be to, ES valstybių operatoriai galės apmokestinti kitos šalies operatorių ne daugiau kaip 3,45 lito už megabaitą (MB) duomenų (be PVM).

Nuo 2010 metų liepos 1 dienos maksimali kaina skambinant sumažės iki 1,36 lito už minutę, priimant skambutį - 0,52 lito už minutę, o nuo 2011 metų liepos 1 dienos - atitinkamai 1,22 lito ir 0,38 lito už minutę.

Nuo kitų metų liepos 1 dienos mobiliojo ryšio operatoriai galės apmokestinti kitos valstybės operatorių ne daugiau kaip 2,76 lito už MB, o nuo 2011 metų liepos 1 dienos - 1,73 lito už MB duomenų.

Siūlys ir pigiau

"Mes klientams tarifus pasiūlysime mažesnius nei nustatytos kainos, - LŽ sakė Andrius Baranauskas, "Tele2" viešųjų ryšių vadovas, tačiau kokie iš tikrųjų bus tarifai, jis neatskleidė. - Padarysime tai nuo liepos 1 dienos."

Kol kas neaišku, ar mažesnėmis nei nustatytos kainomis galės naudotis kitų operatorių - "Omnitel" ir "Bitės" klientai.

"Kaip visuomet, nustatydami kainas, įgyvendinsime ES reglamento reikalavimus, o toliau kainų lygiui įtaką darys konkurencija bei kiti rinkos veiksniai", - apie mažesnių nei nustatytos maksimalios kainos galimybes LŽ sakė Rūta Liogienė, "Bitės" atstovė spaudai.

"Omnitel" atstovai šią naujieną taip pat dar laiko paslaptyje.

Mobiliojo ryšio operatoriai Lietuvoje - "Tele2", "Omnitel" ir "Bitė" sutartinai teigia, kad klientams naujai nustatytos mažesnės kainos, kuriomis jie galės atsiskaityti už tarptinklinį ryšį ES valstybėse, bus taikomos ne anksčiau kaip liepos 1 dieną.

"Tarptautinių SMS žinučių ir duomenų perdavimo kainas pasiūlysime savo vartotojams tuo pačiu metu kaip ir visi ES šalių operatoriai - nuo liepos 1 dienos, apie jas informuosime klientus iš anksto", - LŽ teigė Daiva Selickaitė, "Omnitel" ryšių su visuomene vadovė.

A.Baranauskas aiškino, kad tarifų taikymo laikas priklauso ne tik nuo bendrovės Lietuvoje, bet ir nuo partnerių kitose valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius