Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 06 /21:39

V.Baltraitienė: skaudžiausiai eksporto į Rusiją ribojimas paveiktų pieno ir mėsos gamintojus

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia, kad draudimas importuoti produkciją į Rusiją labiausiai paveiktų pieno ir mėsos gamintojus.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tiek mėsos, tiek pieno pagrindinė eksporto šalis buvo Rusija. Aišku, kiaulienos ir jos gaminių eksportas buvo sustabdytas anksčiau, bet visa kita mėsos gamybos sritis yra. Taip pat ir, aišku, pieno gaminių – čia turbūt skaudžiausiai kirstų“, – BNS trečiadienį sakė V.Baltraitienė.

LRT televizijos laidai „Panorama“ ministrė sakė, kad tarp kompensavimo priemonių, kurios gali būti taikomos patyrusiems nuostolius, yra mokestinės lengvatos.

„Gali būti tam tikram laikui atleidžiami nuo kai kurių mokesčių, kad nemokėtų. Mano nuomone asmenine, svarbu, kad būtų išlaikytos darbo vietos“, – teigė V.Baltraitienė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vieneriems metams uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai.

Šį žingsnį Maskva žengė, reaguodama į praėjusią savaitę Vakarų įvestas naujas sankcijas, kurių taikiniu pirmą kartą tapo svarbūs Rusijos ekonomikos sektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius