-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen abejoja A.Anušausko galimybėmis vadovauti Seimo NSGK

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen abejoja, kad atsistatydinantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas galėtų vadovauti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK).
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kalbant apie Arvydo Anušausko kandidatūrą, jis reaguodamas į jam nemalonią žinią, išgirstą iš premjerės, labai neatsakingai kalbėjo ir užmetė nereikalingų įtarimų šešėlį, tai sunkiai įsivaizduočiau jo galimą atėjimą į komiteto pirmininkus“, – LRT radijui antradienį sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Anot Seimo pirmininkės, kandidatų į pirmininkus reikėtų ieškoti pačiame komitete.

„Tie žmonės, kurie jau dirba NSGK, jų tarpe reikėtų ieškoti kandidato į pirmininkus, nes tokiu atveju jei būtų toks poreikis, jei (dabartinis komiteto vadovas – BNS) Laurynas Kasčiūnas būtų patvirtintas naujuoju krašto apsaugos ministru, natūralu, kad svarbu, kad būtų ir darbų tęstinumas ir žinojimas visos tematikos“, – teigė V.Čmilytė-Nielsen.

„Įvedus visiškai naują žmogų iš kito komiteto turėčiau abejonių, ar tai būtų pats efektyviausias kelias, juk kalbame dabar būtent apie darbų efektyvumą ir greitį“, – pridūrė ji.

A.Anušausko galimybėmis vadovauti komitetui, kaip svarsto premjerė Ingrida Šimonytė, pirmadienį abejojo ir mažųjų valdančiosios koalicijos partnerių – Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos – lyderiai.

A.Anušauskui trauktis iš krašto apsaugos ministro posto Vyriausybės vadovė pasiūlė penktadienį. Anot jos, jis traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš krašto apsaugos ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Premjerė pirmadienį pareiškė, kad atsistatydinančiam ministrui ir NSGK pirmininkui L.Kasčiūnui būtų logiška susikeisti pareigomis. A.Anušauskas praėjusią savaitę sakė būtent tokio pasiūlymo sulaukęs iš ministrės pirmininkės.

Seimo komiteto pirmininkus skiria Seimas paprastąja balsų dauguma, prieš tai kandidatūrą patvirtinus minimame komitete.

A.Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius