Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen: antiinfliacinio plano kryptis gera

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Vyriausybės antiinfliacinių priemonių plano kryptis gera, valdančioji koalicija pritaria tolesniam šių priemonių svarstymui.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Koalicijoje iš esmės pritarta, kad Vyriausybė pristatytų svarstymui (...). Kryptis yra gera, man rodos, planas stiprus, priemonės stiprios, ir tikrai paliksiu Vyriausybei pakomentuoti ir atsakyti į visus klausimus rytoj“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė parlamento vadovė, po Vyriausybės ir valdančiosios koalicijos atstovų susitikimo.

„Manau, bus daug diskusijų, daug aptarimų, vėliau, žinoma, į Seimą ateisime“, – pridūrė ji.

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį sakė, kad Vyriausybė planuoja papildomai indeksuoti tam tikrus socialinius dydžius, nuo kurių priklauso įvairios išmokos, pašalpos, kompensacijos.

Pasak jos, siekiant maksimaliai sumažinti energetikos išteklių kainų augimą gyventojams, elektros bei dujų tiekimo įmonėms reikės nemenkos valstybės dotacijos.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė savo ruožtu teigė, kad papildoma valstybės parama šiemet bus skirta mažesnes pajamas gaunančioms ir jautrioms visuomenės grupėms.

Anot jos, antiinfliacinės priemonės padės gyventojams dorotis su augančiomis energijos ir maisto kainomis, o tam numatytos papildomos lėšos atsispindės patikslintame valstybės biudžete, kurio projektas bus pateiktas Vyriausybei balandžio viduryje.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pabrėžė, kad augančios elektros ir dujų kainos tampa didžiuliu iššūkiu ne tik gyventojams, bet ir verslui. Jo teigimu, valstybės remiamos pajamos turi didėti visais įmanomais būdais.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Mykolas Majauskas teigė, kad Vyriausybė turėtų nustatyti energetikos išteklių – elektros, dujų, šildymo – kainų augimo „lubas“, o jas viršijusį padidėjimą gyventojams kompensuoti.

Jis pakartojo, kad šildymo kompensacijos turi būti prieinamos ne tik nepasiturintiems, bet ir vidutines pajamas gaunantiems gyventojams.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) vadovas Renatas Pocius yra sakęs, kad valdžiai nesiimant jokių papildomų priemonių, elektros kainos buitiniams vartotojams nuo liepos didėtų iki 50 proc., dujų maistui gaminti – 100 proc., o namų šildymui – iki 200 procentų.

BNS žiniomis, svarstoma galimybė kompensuoti „Igničiui“ ir visiems nepriklausomiems tiekėjams, kad elektros ir dujų kainos vartotojams nuo liepos nedidėtų daugiau kaip 45-50 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius