Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čmilytė-Nielsen: sutarimas dėl MMA koalicijos viduje tikrai bus pasiektas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad diskusija dėl minimalios mėnesio algos (MMA) tarp valdančiosios koalicijos partnerių deleguotų ekonomikos ir inovacijų bei finansų ministrių bus baigta pasiekus sutarimą.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Taip, diskusijų dėl minimalios algos tikrai buvo ir yra, tačiau manau, kad sutarimas koalicijos viduje tikrai bus pasiektas“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė parlamento vadovė.

„Tai, kad įvairios interesų grupės skirtingai mato tą sumą (MMA dydį – BNS) – natūralu, nes atstovaujami skirtingi segmentai, bet netrukus, spalio pradžioje, Vyriausybė pristatys biudžeto projektą ir tuo metu bus visi taškai sudėti“, – pridūrė Liberalų sąjūdžio lyderė V.Čmilytė-Nielsen.

Trišalei tarybai nesusitarus Vyriausybė praėjusią savaitę iš esmės pritarė, kad MMA nuo kitų metų būtų didinama 15 proc. (110 eurų) iki 840 eurų, o neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) – beveik 16 proc. (85 eurais) iki 625 eurų.

Vyriausybei su tokiu pasiūlymu dar kartą grįžus į tarybą, darbdaviai ir profsąjungos bendro sutarimo antradienį ir vėl nerado. Todėl, kaip yra sakiusi premjerė Ingrida Šimonytė, MMA didinimas bus įteisintas Vyriausybės nutarimu.

A.Armonaitė antradienį sakė, kad nėra normalu, jog visuomenė iki šiol nežino, kokia kitais metais bus MMA, todėl, anot jos, reikia labiau tartis Vyriausybėje. Ministrė anksčiau yra sakiusi, kad MMA iki mokesčių galėtų kilti 70 eurų iki 800 eurų, o NPD – 200 eurų iki 740 eurų.

Tuo metu finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, jog toks pasiūlymas nėra finansiškai subalansuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius