Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Romanovo kontroliuojama ŪBIG planuoja parduoti Vilniaus sporto rūmus

Verslininko Vladimiro Romanovo kontroliuojama Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG) planuoja parduoti Vilniaus sporto rūmus ir jiems priklausantį žemės sklypą.
Sporto rūmai
Sporto rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Preliminari sutartis dėl šio turto pardavimo pasirašyta šiemet kovą, o galutinę sutartį numatoma pasirašyti iki 2011–ųjų kovo mėnesio, teigiama Registrų centrui pateiktame ŪBIG 2009 metų finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte.

Potencialus turto pirkėjas ir galima sandorio vertė nenurodoma.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad dešiniajame Neries krante esančių Vilniaus sporto rūmų ir žemės sklypo likutinė vertė 2009–ųjų pabaigoje buvo 12,087 mln. litų, o tikrosios vertės negalima nustatyti dėl jo išskirtinumo rinkoje, būklės, reikalingų investicijų ir dabartinės situacijos nekilnojamojo turto rinkoje.

2004–ųjų rugpjūtį Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija už 6,2 mln. litų pardavė jai priklausiusį 59 proc. Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų paketą bendrovei „Nota Aurorae“. Sandorį finansavo ŪBIG, kuris vėliau perėmė jo valdymą.

2007 metų kovą Vilniaus miesto savivaldybė ir ŪBIG buvo pasirašiusi preliminarią sutartį, pagal kurią savivaldybė rūmus iš ŪBIG turėjo nupirkti už 25 mln. litų, tačiau šis sandoris taip ir nebuvo įgyvendintas.

Vilniaus sporto rūmai yra įrašyti į Lietuvos kultūros vertybių registrą.

V.Romanovas praėjusių metų pabaigoje valdė 26,18 proc., „Newfield Investors“ – 25 proc., „Impexnet“ – 20,24 proc., „Baltmet Holding“ – 13,97 proc., „Kauno tiekimas“ – 5,9 proc., kiti akcininkai – 8,71 proc. ŪBIG įstatinio kapitalo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius