Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Šapoka: delsti su mokesčių ir pensijų reformomis negalima

Finansų ministras stebisi opozicijos siūlymu vėlinti mokesčių bei pensijų reformas ir tikisi, kad joms Seime bus pritarta dar pavasario sesijoje, iki liepos.
Vilius Šapoka
Vilius Šapoka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tokie siūlymai kelia nuostabą. Šiandien kaip sykis buvo svarstomos išvados dėl korupcijos įsigalėjimo Lietuvoje ir lyg sutarėme dėl bendro tikslo, kad reikia išskaidrinti valstybę, kovoti su šešėliu, reikia padaryti mokesčių sistemą, kad ji prisidėtų prie pasitikėjimo valstybe kūrimo“, – Seime žurnalistams sakė Vilius Šapoka.

Pasak jo, reformų svarstymo Seime nereikėtų nukelti iki rudens, nes tai pavėlintų jų įsigaliojimą.

„Tie siūlymai reiškia tai, kad tos reformos nebus priimtos. Nukėlimas rudeniui, turint omenyje, kad mokesčių įstatymai turi būti priimti mažiausiai pusę metų iki Naujųjų metų, tai reiškia, kad visos reformos nusikeltų dar mažiausiai metams, tai yra neįsigaliotų nuo 2019 metų, o nuo 2020 metų. Tai yra priešrinkiminiai metai, būtų papildomas, sakyčiau, išbalansuojantis veiksnys. Man tokie siūlymai yra tolygu tiesiog nieko nedaryti“, – argumentavo ministras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilius Šapoka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilius Šapoka

Paklaustas, kaip vyksta darbai valdančiųjų darbo grupėje, revizuojančioje reformas, V.Šapoka teigė, kad esminiai dalykai turėtų likti nepasikeitę.

„Manau, kad esminiai dalykai liks nepakitę, gali keisti tam tikros detalės, bet jos neiškraipys esmės. Kadangi tai yra trimetis planas, tikrai gali būti tam tikros korekcijos. Manau, kad po diskusijos tikrai galėsime patvirtinti, kad tas reformas ne tik būtina padaryti, bet ir įmanoma šią sesiją. Kadangi progresas yra greitas, tai įmanoma ir šią sesiją“, – sakė V.Šapoka.

Valdantieji „valstiečiai“ ir socialdarbiečiai gegužę sudarė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 1–osios įvertins Vyriausybės siūlymus dėl pensijų sistemos pertvarkos.

Be to, opozicinės Seimo frakcijos siekia sudaryti laikiną komisiją, kuri su Vyriausybės atstovais, ekspertais ir socialiniais partneriais iki spalio apsvarstytų mokesčių ir pensijos sistemos pertvarkų projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius