Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Sinkevičius ketina peržiūrėti pelno mokesčio lengvatos taikymą

Naujasis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius ketina peržiūrėti pelno mokesčio lengvatos už investicijas į plėtrą taikymą, rašo „Verslo žinios“.
Saulius Skvernelis pristatė naująjį ūkio ministrą
Saulius Skvernelis pristatė naująjį ūkio ministrą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirmasis darbas – peržiūrėti iki 100 proc. lengvatos taikymą investuojant į technologinį atsinaujinimą. Kai buvo taikoma 50 proc. lengvata, ja pasinaudojo vos 11 proc. įmonių – tai reiškia, kad kažkas negerai. Žinau įstatyme paliktus kliuvinius, kuriais remiantis verslui aiškinama, kad nusipirkus dar vienas tokias pačias stakles tai nėra atsinaujinimas. Aš manau, lengvatos tikslas – palaikyti plėtrą, kuriant naujas darbo vietas“, – interviu dienraščiui tvirtino V.Sinkevičius.

Jis taip pat pridūrė, jog ketina peržiūrėti pelno mokesčio lengvatų taikymą laisvose ekonominėse zonose (LEZ) įsikūrusioms įmonėms ir rizikos kapitalo fondų įstatyminę bazę. Naujasis ūkio ministras dar tvirtino, kad ketina skatinti smulkiojo ir vidutinio verslo augimą bei išreiškė nepritarimą Vilniaus LEZ sukūrimui, nes LEZ užduotis – pritraukti investicijas į regionus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius