V.Vasiliauskas: ieškoma būdų efektyvinti verslo kreditavimą

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas tikisi, kad jau šią savaitę bus rasti papildomi sprendimai dėl verslo kreditavimo per koronaviruso krizę.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prekybinio kredito finansavimo problemai spręsti kol kas mechanizmas neveikia. Intensyviai buvo dirbama praeitą savaitę, savaitgalį, tikiuosi, kad šią savaitę bus galima pasiūlyti labai konkrečias priemones, kaip išspręsti prekybinio kredito problemą, kad nepradėtų trūkinėti santykiai, grandys tarp atskirų tiekėjų, pradedant nuo didmenos, baigiant mažmena“, – Žinių radijui sakė Vitas Vasiliauskas.

BNS primena, kad Vyriausybė kovą, jau prasidėjus karantinui, puse milijardo eurų padidino bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo prisiimtų įsipareigojimų pagal garantijas limitą iki 768 mln. eurų.

Vyriausybė pakeitė anksčiau priimtą nutarimą, kuriame nustatytas bendras 267,77 mln. eurų limitas. Taip siekiama sudaryti galimybę šioms institucijoms labiau prisidėti prie verslo subjektų, susidūrusių su apyvartinių lėšų trūkumu, kreditavimo skatinimo koronaviruso krizės akivaizdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius