Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vitas Vasiliauskas: pasaulio ekonomikos augimas vis dar trapus

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas pradeda vizitą Vašingtone, ten balandžio 16–18 d. dalyvaus Tarptautinio valiutos fondo (TVF) susitikimuose. Juose centrinių bankų vadovai ir finansų ministrai aptars priemones pasaulio ekonomikos atsigavimui paspartinti.
Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas
Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors centrinių bankų taikomos skatinamosios pinigų politikos priemonės padėjo įsukti pasaulio ekonomikos atsigavimą, tačiau jis vis dar trapus,- teigė V.Vasiliauskas.

„Nors centrinių bankų taikomos skatinamosios pinigų politikos priemonės padėjo įsukti pasaulio ekonomikos atsigavimą, tačiau jis vis dar trapus, o augimas skirtinguose pasaulio regionuose labai netolygus. Būtina sutelkti pastangas, kad būtų užtikrinta tvari ilgalaikė ūkio plėtra“, – sakė V.Vasiliauskas.

Jo teigimu, spartesnį ekonomikos atsigavimą stabdo vis dar vangios investicijos, sunkumai, su kuriais susiduria bankų sektorius kai kuriose šalyse, ir nemąžtanti geopolitinė rizika. Be to, sustiprėjo ir globalios finansų sistemos rizikos, susijusios su žemų palūkanų aplinka ir sparčiai didėjančiomis kai kurių turto rūšių kainomis.

V.Vasiliauskas pabrėžė, kad TVF metinių susitikimų metų bus diskutuojama dėl pinigų, finansų sektoriaus, fiskalinės ir struktūrinės politikos priemonių, kurios padėtų užtikrinti spartesnį ekonomikos augimą ir sumažinti rizikas tarptautinėje finansų sistemoje tiek trumpuoju, tiek ilguoju laikotarpiu.

Vizito Vašingtone metu V.Vasiliauskas dalyvaus TVF Tarptautinio pinigų ir finansų komiteto posėdžiuose bei Šiaurės ir Baltijos šalių grupės susitikimuose. Taip pat numatyti dvišaliai susitikimai su JAV iždo ir TVF Europos departamento atstovais.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas yra TVF valdančiosios valdybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius