Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis užsiminė apie Donbasui taikomos ekonominės blokados atšaukimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad gali atšaukti „ekonominę blokadą“, taikomą Rytų Ukrainos separatistų kontroliuojamiems regionams, jei Kijevui bus grąžintos neteisėtai nacionalizuotos vietos bendrovės.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

„Viskas įmanoma, viską artimiausiu metu galima atidaryti, bet prašome tuomet grąžinti neteisėtai nacionalizuotas mūsų bendroves, kurios šiuo metu veikia laikinai okupuotuose teritorijose“, – po Ukrainos ir ES derybų Kijeve surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo V.Zelenskis.

Birželį Ukrainos atstovas Trišalėje kontaktinėje grupėje padėčiai Donbase taikiai sureguliuoti, buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, pareiškė, kad atšaukti separatistiniams regionams taikomų sankcijų neįmanoma, kol Kijevui nebus grąžinta juose veikiančių objektų teisinė kontrolė.

V.Zelenskis taip pat pabrėžė, kad norint sureguliuoti padėtį konflikto krečiamoje Rytų Ukrainoje būti išspręsti pensijų ir socialinių išmokų klausimą.

Valstybės vadovas priminė, kad į pensiją Ukrainoje gali pretenduoti tik persikėlėliai, kurie gyveno „okupuotuose teritorijose“ ne ilgiau kaip du mėnesius.

„Pasiūlėme kitą žingsnį: suteikime žmonėms daugiau galimybių būti žmonėmis. Pasiūlėme vienerių metų terminą, nors labai tikiuosi, kad po metų šis karas nebevyks“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Jis taip pat mano, kad būtina drausti vežti į Rytų Ukrainos separatistinius regionus tik nebūtinas prekes, siekiant palengvinti „politinių žaidimų nežaidžiančių“ žmonių gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius