-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaistai dėl antkainių ribojimo neatpigs, tikina prekybininkai

Didmeninės ir mažmeninės prekybos vaistais įmonių atstovai tikina, kad dėl Seimo sprendimo riboti vaistų antkainius medikamentai neatpigs.
Vaistai
Vaistai / Photos.com
Temos: 2 Antkainis Vaistai

Vaistininkai tvirtina, kad ateityje pirkėjai turėtų užmiršti nuolaidas ir akcijas – esą įvedus apribojimus mažinti kainų nebus galimybių, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas“.

„Kai kurie vaistai, kuriems dabar taikomi mažesni antkainiai, gali net brangti. Kainų reguliavimas veda į jų išsilyginimą“, – prognozavo didmeninės prekybos bendrovės „Armila“ vadovas Remigijus Mielinis. 

Jis perspėjo, kad pradėjus riboti kainas kai kurių vaistų Lietuvoje apskritai gali nelikti: „Nereikia tikėtis, kad Lietuvai vaistus gamintojai siūlys už tas pačias kainas, kaip ir Lenkijai. Jų vežti į Lietuvą gali neapsimokėti.“

Nepriklausomų farmacijos įmonių asociacijos vadovė Elena Kvedarienė nuogąstauja, kad jeigu antkainiai bus gerokai apriboti, vaistinės neišliks.  „Jau dabar jos neką uždirba. Jei norėdami atsigriebti branginsime kitas prekes – šampūnus, dantų pastas, – jų niekas nepirks, eis į parduotuves“, – aiškino E.Kvedarienė.

Sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius atmeta nuogąstavimus, kad stipraus užnugario neturinčios vaistinės bankrutuos.  Kur kas geriau nusiteikę yra vaistų gamintojų atstovai.

„Gamintojai bus taip pat suinteresuoti piginti vaistus, nes dabar to daryti neapsimoka: vaistinės arba didmenininkai atsiradusį skirtumą pasiimdavo ir galutinė kaina nesikeisdavo“, – tvirtino Etinių farmacijos kompanijų asociacijos direktorė Jolanta Dičkutė. 

Tuo tarpu vaistinių atstovai atkerta, kad gamintojai kainas nuleidžia retai – dauguma vaistų pernai brango.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius