Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdingose Vilniaus Turniškėse galima įsigyti vasaros kino teatrą

Vilniaus miesto savivaldybė viešame aukcione ketina parduoti dviejų aukštų pastatą su žemės sklypu sostinės Turniškėse, Smilgų gatvėje. Pradinė kaina – truputį daugiau nei 278 tūkst. eurų, tačiau už šią sumą pirkėjui atiteks ne tik apleistas pastatas, bet ir 0,0854 ha žemės sklypas, kuriame galima komercinės paskirties objektų statyba. Šis pastatas vadinasi vasaros kino teatras.
Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje
Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje / Vilniaus m. sav. nuotr.

Pušų paūksmėje stovintis pastatas jau seniai niekam nenaudojamas ir neprižiūrimas, viduje – krūvos šiukšlių. Tačiau šis pastatas vadinasi skambiai – vasaros kino teatras. Ar čia kas nors kada nors rodė filmus, nežinia, bet statinys yra buvusios pionierių stovyklos teritorijoje, jis buvo naudojamas kaip valgyklos pastatas.

Tarnavo kaip valgykla

„Smilgų g. 4 pastatas šiuo metu yra apleistas ir apgriuvęs. Anksčiau, dar pionierių stovyklų laikais jį naudojo kaip valgyklos pastatą. Kadangi miesto reikmėms jis nebuvo reikalingas, suformavus žemės sklypą, objektas atiduodamas privatizuoti“, – teigė Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento Turto valdymo skyriaus vedėja Laura Jagusinskienė.

Šį pastatą ketinta parduoti jau 2012 metų gegužę, tuomet tai mėgino padaryti „Vilniaus viešasis transportas“. Ketinta parduoti 6 pastatus, kurių pradinė vertė siekė 10 mln. Lt. Šie pastatai atiteko bendrovei, norint padidinti jos įstatinį kapitalą, o pardavus tikėtasi užkamšyti bent dalį šios bendrovės skylių.

Vilniaus m. sav. nuotr./Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje
Vilniaus m. sav. nuotr./Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje

Tarp šių šešių pardavinėtų pastatų buvo net du iš Smilgų gatvės – negyvenamasis pastatas ir vasaros kino teatras, tuomet dar pažymėtas Svajonių g. 3D adresu. Tačiau pastatai nebuvo parduoti, dabar jie grįžo miesto savivaldybei, kuri vėl ruošiasi aukcionui. Parduodamų objektų sąrašas buvo patvirtintas pernai lapkritį Vilniaus tarybos sprendimu.

Komercinės paskirties teritorija

Pradinė pardavimo kaina nurodoma 264 710,80 eurų, iš šios sumos žemės sklypo pradinė pardavimo kaina siekia 137 tūkst. eurų. 

Pagal Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą dėl žemės sklypo Smilgų g. 4 plano, kuris prilyginamas detaliojo teritorijų planavimo dokumentui, tai yra komercinės paskirties teritorija, kurioje galimos prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statybos.

Tiesa, pastatas negalės būti aukštesnis, negu stovi dabartinis vasaros kino teatras – 2 aukštų, o sklypo užstatymo tankis – ne daugiau nei dabartinis, 46 proc. Taip pat vykdant naujas statybas teks išsaugoti ir prižiūrėti medžius, augančius ne miško žemėje.

Pradinė pardavimo kaina nurodoma 264 710,80 eurų, iš šios sumos žemės sklypo pradinė pardavimo kaina siekia 137 tūkst. eurų. 

Aukcioną numatyta surengti kovo 27-ąją, 10 valandą.

Vilniaus m. sav. nuotr./Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje
Vilniaus m. sav. nuotr./Vasaros kino teatras Smilgų gatvėje Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius