Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vakarų laivų gamykla“ Danijos kompanijai atidavė jau trečiąjį žvejybinį laivo korpusą

2012 m. rugpjūčio mėnesį, AB „Vakarų laivų gamykla“ dukterinė kompanija UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ pristatė žvejybinio tralerio „Cattleya“ korpusą Danijos kompanijai „Karstensens Skibsvaerft A/S“. Laivo statybos darbai prasidėjo 2011 metų spalio mėnesį.
„Vakarų laivų gamykla“ pastatė žvejybinę tralerį „Cattleya“.
„Vakarų laivų gamykla“ pastatė žvejybinę tralerį „Cattleya“. / „Vakarų laivų gamyklos“ nuotr.

Tralerio korpuso ilgis siekia 69,9 metrus, plotis – 14,2 metro, grimzlė – 4,9 m, greitis – 16,5 mazgų, laivo įgula – iki 12 žmonių. Naujame laive buvo įrengtos vamzdynų, kabelinės trasos, užtvirtinti pagrindiniai įrengimai bei mechanizmai, taip pat įdiegtos naujos kartos nestandartinės manevravimo sistemos. Projekto vertė – apie 11 mln. litų.

Tai jau trečiasis „Karstensens Skibsværft AS“ projektas, patikėtas įgyvendinti UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ specialistams. 2012 m. kovą šiam užsakovui buvo sėkmingai perduotas dar vienas žvejybinio tralerio korpusas „Havsnurp“, o 2010 metais - dvejopos paskirties žvejybinis traleris „Christina E“.

Tralerio „Cattleya“ plieninis korpusas, kurio svoris 1080 tonos, buvo pastatytas Klaipėdoje, o baigiamieji darbai bus atlikti „Karstensens Skibsværft AS“ (Danija). UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ kartu su „Wartsila“ specialistais žvejybiniame traleryje sumontavo veleno-sraigto kompleksą o kita įrangą buvo tik užtvirtinta. Laivo statybai panaudotos konstrukcijos iš aliuminio ir nerūdijančio plieno, sumontuoti vamzdynai ir rezervuarai atšaldytam jūros vandeniui kurio pageidavo pats laivo savininkas. Korpuso statybos priežiūrą atliko klasifikacinė bendrovė „Det Norske Veritas”, kuri laivui suteikė +1A1 Ice C klasę.

Pradinėje laivų statybos sutartyje buvo numatyta opcija į dar vieno tralerio statybą, jei darbai bus atliekami kokybiškai ir atitiks aukštus užsakovo reikalavimus. Šiai dienai, UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ su kompanija „Karstensens Skibsvaerft A/S“ pasirašė dar vieno papildomo žvejybinio laivo korpuso statybos kontraktą ir pratęsė turimus sutartinius įsipareigojimus.

AB „Vakarų laivų gamykla” įmonių grupę vienija 22 skirtingų specializacijų kompanijos. Kontrolinį 95,78 proc. AB „Vakarų laivų gamykla“ akcijų paketą valdo Estijos koncernas „BLRT Grupp“. Įmonių grupėje dirba apie 1900 žmonių.

„Karstensens Skibsvaerft A/S“ yra ilgametes laivų statybos tradicijas puoselėjanti Danijos kompanija, kurioje dirba apie 250 darbuotojų. Kompanija buvo įkurta 1917 metais, o jai vadovauja jau penkta įkūrėjų karta. Pagrindinė kompanijos veikla – žvejybinių tralerių statyba ir įrengimas, taip pat jau kuris laikas kompanija gauna užsakymus statyti kareivinius laivus Danijos karinėms jūrų pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius