-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vakarų laivų gamykla formuoja kitų metų užsakymų portfelį

Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika teigia, kad Lietuvai pavyko išsilaikyti Europos laivų statytojų žemėlapyje ir likti didžiausią laivų statybos pajėgumą turinčia Baltijos šalimi, rašo „Verslo žinios“.

Anot A.Šileikos, Vakarų laivų gamyklos 2011 metų užsakymų portfelis dar yra formuojamas.

„Pusmečiui tikrai užsitikrinome visą apkrovą, esame pasirašę kai kurias sutartis, kurios galėtų įsigalioti po atitinkamų procedūrų. Manau, kad po artimiausių poros mėnesių galėsime sakyti, kad turime užsakymų visiems 2011–2012 metams“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė A.Šileika.
Anot jo, sunkmečiu Europoje šiame sektoriuje vyrauja protekcionizmas.

„Kitose šalyse yra palankių laivų finansavimo schemų, suteikiančių nemažai pranašumų ir finansinį palaikymą. Deja, Lietuvoje to nėra. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl prieš keletą metų įkūrėme įmonę Norvegijoje su savo partneriais, kad galėtume pasinaudoti Norvegijoje esančiomis finansinėmis priemonėmis“, – kalbėjo įmonės vadovas.

„Yra dar kitų planų, kad neatsitiktume nuo pirmaujančių laivų statyklų Europoje, kad išlaikytume tempą, bet kol kas jų dar nenorime atskleisti. Yra idėjų, kaip tą konkurencingumą didinti ir užtikrinti įmonės apkrovą keleriems metams į priekį“, – kalbėjo A.Šileika.

Anot jo, įmonė susiduria ir su problema kaip rasti darbuotojų – kiek anksčiau pradėjus didžiausią pasaulyje dujomis varomą keltą, vien šiam projektui prireiks iki 200 papildomų darbuotojų, o kitąmet visoms Vakarų laivų gamyklos įmonėms reikės dar apie 500 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius