Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vakarų laivų gamyklos“ įmonių grupę papildė nauja įmonė

Šių metų rugsėjo mėnesį Klaipėdoje AB „Vakarų laivų gamykla“ ir suomių bendrovė „Cargotec“ įsteigė naują jūrinių paslaugų įmonę UAB „MacGregor BLRT Baltic“, kurios 51 proc. akcijų priklauso suomių bendrovei, o 49 proc. akcijų paketas – AB „Vakarų laivų gamykla“.
„Vakarų laivų gamyklos“ dukterinė kompanija statys du naujus daugiafukcius laivus.
„Vakarų laivų gamykla“ / VLG nuotr.

Įmonių grupė „Cargotec“, kurią vienija tokios įmonės kaip „Hiab“, „Kalmar“ ir „MacGregor“, yra pripažinta krovinių ir krovinių aptarnavimo sprendimų lyderė visame pasaulyje. „Cargotec“ pasaulinis tinklas išdėstytas arčiau klientų ir siūlo puikias paslaugas, užtikrinančias nenutrūkstamą, patikimą ir nuolatinį aptarnavimą. „Cargotec“ pardavimai 2010 m. sudarė 2,6 milijardo eurų, įmonėje dirba apie 11 tūkst. darbuotojų.   

Bendrovės „MacGregor BLRT Baltic“ siūlomi sprendimai bus naudojami krovinių transportavimui skirtiems laivams ir įvairiems jų įrengimams aptarnauti. Šiuose laivuose būtina sąlyga – kranų darbo užtikrinimas, triumų dangčių, RoRo ir krovinius tvirtinančiųjų dalių aptarnavimas, taip pat birių krovinių bei krovos operacijoms, jūrinėmis sąlygomis atlikti, skirtos įrangos saugumo ir patikimumo užtikrinimas.

Šios bendros įmonės tikslas – teikti laivų savininkams, laivų ir terminalų operatoriams, laivų statykloms bei kitiems klientams optimizuotus krovos ir krovinių srautų valdymo sprendimus.

„Šiuolaikiškas įmonės techninių sprendimų dizainas ir funkcionalumas užtikrins mūsų klientų laivų, birių krovinių terminalų ir jūrinių įrengimų saugumą, efektyvų darbą bei ekonomiškumą. Mūsų tikslas – būti geriausiais laivų savininkų, laivų ir terminalų operatorių, laivų statytojų ir jūrinių įrenginių aprūpinimo srityje. Siekiame būti ta kompanija, kurią pirmą renkasi jūrinės industrijos dalyviai“, – teigia Mantas Čepas, UAB „MacGregor BLRT Baltic“ direktorius.

Ši bendra įmonė sudarys palankias sąlygas AB „Vakarų laivų gamykla“ įmonių grupei įsitvirtinti naujose rinkose ir didinti konkurencingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius