Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdantieji linksta, kad viešbučiams būtų grąžinta PVM lengvata

Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma, teigia, jog valdančiojoje koalicijoje yra linkstama nuo naujųjų metų sugrąžinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą viešbučiams.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Nors, pasak J.Razmos, tvirto sutarimo šiuo klausimu dar nėra, tačiau kalbant apie lengvatą minimas 9 proc. PVM tarifas.

„Negaliu sakyti, kad tą jau tvirtai sutarėme, bet atmesdami kitus PVM lengvatų siūlymus, šitą dar palikome diskusijai. (...) Aš įsivaizduoju, krypstama į teigiamą pusę tame apsisprendime“, – trečiadienį ryte Vyriausybėje žurnalistams sakė valdančiosios Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų seniūnas.

Jo teigimu, diskusijose bus svarstoma, ar galima viešbučių paslaugas prilyginti eksportui, taip pat, kokį poveikį lengvata turės valstybės biudžetui.

„Jei tai nagrinėti kaip lengvatą, tai, ko gero, nuostata ir čia būtų tokia pat, kad lengvatų nereikia palikti. Bet viešbučio paslaugos pagal daugelį požymių priskirtinos eksporto paslaugoms, nes, berods, virš 70 proc. tų paslaugų gavėjų sudaro iš užsienio šalių atvykę piliečiai“, – aiškino J.Razma.

Politikas sakė, kad koalicijos partneriai taip pat tarėsi, kaip pažaboti Seimo narių iniciatyvas didinti biudžeto išlaidas.

„Visi iš pačių šaltinių vis kažkokius finansavimus siūlo. Matant tą vaizdą reikės tartis, kalbėtis, ieškoti supratimo, kad daugelio ir pagrįstų siūlymų nebus galimybės įgyvendinti. Tikimės, kad visi koalicijos partneriai brangins tą Vyriausybėje priimtą 5,8 proc. deficitą“, – kalbėjo TS–LKD atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius