Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Sutkus kontratakuoja: teisme iš valdininkų reikalauja žalos atlyginimo už šmeižtą

Verslo interesus ginančios Verslo konfederacijos vadovo Valdo Sutkaus kova su kai kurių valstybinių įstaigų vadovais įsisiūbavo. V.Sutkus šmeižtu laiko Darbo biržos vadovės Ligitos Valalytės ir „Telecentro“ vadovo Remigijaus Šerio kaltinimus, todėl dėl išsakytų žodžių kreipsis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo ir reikalauja žalos atlyginimo. Jis sako, kad valstybinių įmonių ir įstaigų vadovai jam kerštauja už kritiką. Tiesa, jis prisipažino girdėjęs kalbų, kad kai kurie nariai svarsto apie pasitraukimą iš įtakingos verslo organizacijos.
Valdas Sutkus
Valdas Sutkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valstybinės įmonės „Telecentras“ vadovas 15min anksčiau tvirtino, kad iš V.Sutkaus esą yra sulaukęs keistų perspėjimų. „Žinok, visko pasitaiko. Ir plytos kartais nukrenta“, – tokius esą V.Sutkaus žodžius išgirdo R.Šeris per Verslo konfederacijos prezidento rinkimus. Tuo metu R.Šeris rinkimuose atstovavo bendrovei „Teo“.

„Mane jis pasikvietė ir nedviprasmiškai pasakė, už ką reikia balsuoti rinkimuose. Pasakė, kad jei nebalsuosiu, tai visko pasitaiko, plytos kartais krenta ant galvos“, – 15min pasakojo valstybinės įmonės vadovas. Tapęs „Telecentro“ generaliniu direktoriumi jis ir vėl ne kartą susidūrė su V.Sutkumi.

Antradienį spaudos konferencijoje V.Sutkus teigė, kad konfederacijos vadovą renka prezidiumas, o R.Šeris net negalėjo balsuoti rinkimuose, nes nebuvo išrinktas į prezidiumą.

„Tai gal aš Romos popiežiui grasinui, kad už mane balsuotų“? – piktinosi Konfederacijos vadovas.

Viešai mesti kaltinimai užgavo įtakingos verslo organizacijos lyderį, todėl šis nusprendė kreiptis į teismą. Antradienį dėl to surengė ir spaudos konferenciją.

Delfi neseniai rašė, kad Lietuvos darbo biržos direktorė Ligita Valalytė prisipažino nuolat susidurianti su Lietuvos verslo konfederacijos atstovų grasinimais ir reikalavimais, vienas kurių buvo surasti milijoną eurų jų projektams, jei nenori netekti pareigų. V.Sutkus dažnai kritikuoja Darbo biržą, už, jo nuomone, neefektyvią veiklą.

„Šios ponios atžvilgiu nebuvo jokių grasinimų, todėl mes kreipsimės į teismą“, – antradienį sakė V.Sutkus, priminęs, kad Darbo birža pastaruoju metu sulaukė daug kritikos. 15min taip pat rašė apie Darbo biržos rengiamus mokymus – jų kokybę labiausiai ir kritikuoja V.Sutkus.

Beje, V.Sutkus teigė „prie keturių akių“ niekada nėra bendravęs su Darbo biržos vadove. LVK vadovas teigia, kad taip buvo pažeista konfederacijos reputacija. V.Sutkus mano, kad Darbo birža netinkamai atlieka savo funkciją, neefektyviai naudoja pinigus, skirtus bedarbių perkvalifikavimui, o už kritiką esą kerštaudama L.Valalytė ėmėsi šmeižto.

V.Sutkaus advokatas Rytis Paukštė spaudos konferencijos metu sakė, kad Darbo biržos vadovė šmeižtą paskleidė ir socialiniuose tinkluose. „Tokia tendencija yra netoleruotina, kai kritika pavirsta šmeižtu“, – sakė advokatas.

L.Valalytė 15min teigė, kad Lietuva yra teisinė valstybė, todėl šokiu keliu ir bus išsiaiškinta, ar tai buvo šmeižtas, ar kritika. „Šiandien vėl skambėjo žodžiai – pinigai pinigai pinigai. Jų veikimo metodas yra savotiškas. Mano tėvai sausio 13-osios Lietuvą gynė ne dėl V.Sutkaus Lietuvos, o dėl kitokios Lietuvos“, – sakė ji.

15min žiniomis, dėl konfliktų su valstybinių įstaigų vadovais kai kurie LVK nariai svarsto trauktis iš įtakingos organizacijos. V.Sutkus 15min prisipažino taip pat tai girdėjęs, tačiau oficialių prašymų nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius