-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžia ketina pažaboti tinginius

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo, kad nuo kitų metų maksimali bedarbio pašalpa siektų 669 Lt. Tai sudarytų 45 proc. draudžiamųjų pajamų ir pakeistų anksčiau galiojusią tvarką, pagal kurią bedarbis gaudavo 70 proc. nuo draudžiamųjų pajamų.
Bedarbis
Bedarbis / Edgaro Anisimenko/BFL nuotr.

Geriausiai bedarbiai gyveno prieš krizę. Tuomet bedarbio pašalpa siekė 70 proc. draudžiamųjų pajamų ir maksimaliai darbo neturintis žmogus galėjo per mėnesį gauti daugiau nei tūkstantį litų.

Krizės metu priimtas laikinasis įstatymas sumažino maksimalią pašalpą iki 650 Lt. Jei Seimas pritars penktadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministro pasiūlytam įstatymo projektui, seni gerai nesugrįš. Mat įstatymu ketinama numatyti pašalpos dydį – 45 proc. draudžiamųjų pajamų. Tai maksimali mėnesinė išmoka bedarbiui siektų 670 Lt.

„Tai duotų tą efektą, dėl kurio dabar nuolat tenka girdėti priekaištus, kad dirbti Lietuvoje neapsimoka“, – sakė D.Jankauskas ir pridūrė, kad mažesnės išmokos paskatintų aktyvesnę darbo paiešką.

Po pateikimo įstatymo projektui buvo pritarta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius