Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžios darbuotojų algos didėjo

Nemažai ministerijose dirbančių politinio pasitikėjimo tarnautojų ir valdininkų pastaraisiais mėnesiais galėjo džiaugtis didesniais atlyginimais, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“. 
Iliustracija
Iliustracija / Mato Miežonio / 15min nuotr.
Temos: 2 Darbas Atlyginimas

Algos augo ir Prezidentūroje, Seimo kanceliarijoje, Vyriausybėje.

Tačiau algos kilo netolygiai: dalies aukščiausio rango darbuotojų vidutinis darbo užmokestis ūgtelėjo keliais šimtais eurų, o kai kurių paprastų – vos pora eurų.

Seimo Audito komiteto pirmininkė Ingrida Šimonytė, kalbėdama apie algų didėjimo netolygumus, aiškino, jog taip yra dėl skirtingų valstybės tarnautojų kategorijų. Todėl padidinus bazinį dydį darbuotojų, kurių kategorija žema, atlyginimai galėjo pakilti vos pora eurų, o aukščiausios kategorijos – gerokai daugiau.

Pasak I.Šimonytės, darbuotojams valstybės tarnyboje neatlyginama už kompetenciją. Todėl geriausi specialistai ją palieka ir renkasi privatų sektorių, kuriame algos gerokai didesnės. Bandydami išvengti „protų nutekėjimo", valdiškų institucijų vadovai manevruoja skirdami kai kuriems tarnautojams priemokas ar priedus prie atlyginimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius