-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės garantijomis eksporto kreditų draudimui pernai pasinaudojo tik 2 įmonės

Ūkio ministerija siūlo, kad valstybės garantijų dėl eksporto kreditų draudimo teikimo schema galiotų ir šiais metais, nors pernai ji iš esmės realios naudos nedavė – valstybės garantijomis pasinaudojo tik „Agaras“ ir Panevėžio „Linas“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kreditų draudimo specialistai ragina aktyviau populiarinti šį mechanizmą ir paskatinti prie programos prisidėti daugiau kreditų draudimo bendrovių, nes dabar „Investicijų ir verslo garantas“ („Invega“) sutartį yra pasirašęs tik su įmone „Atradius Credit Insurance“, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Bendrovės „Kreditų draudimo brokeris“ generalinis direktorius Audrius Rosinas teigė, kad didelį teigiamą postūmį valstybės garantijų dėl eksporto draudimo sistemai duotų Lietuvos rinkoje veikiančios kreditų draudimo įmonės „Coface“ prisijungimas.

„Invega“ arba Ūkio ministerija turėtų parodyti daugiau iniciatyvos kalbėdama su „Coface“, kad ši bendrovė taip pat prisidėtų ir dalyvautų. Šiandien, dirbant tik su „Atradius“, vargu ar ta paramos sistema yra efektyvi“, – tvirtino A.Rosinas.

„Invegos“ projektų vadybininkas Gintaras Ūselis pripažįsta, kad valstybės garantijų dėl eksporto kreditų draudimo teikimo schema pernai strigo, tačiau teigia, jog šiemet verslas labiau domisi minėta pagalbos priemone.

„Sausis dar tik įpusėjo, o paklausimų sulaukėme daugiau nei per visą pusmetį praėjusiais metais. Tikslaus skaičiaus negalėčiau pasakyti. Nežinia, ar visi besidomintys tikrai pasinaudotų programa, jei ji būtų pratęsta. Tačiau, panašu, verslui ji aktualesnė“, – sakė G.Ūselis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius