-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės kontrolė suplanavo 49 auditus sveikatos, inovacijų, saugumo srityse

Valstybės kontrolė šiemet suplanavo 49 auditus visuomenės sveikatos, inovacijų, technologinės pažangos srityse. Bus stebima ir valstybės investicijų grąža, vertinamas šalies pasirengimas atlaikyti išorės grėsmes ir vykdyti struktūrines reformas.
Aukščiausioji audito institucija
Aukščiausioji audito institucija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš 49 auditų ir vertinimų 34 bus baigti ir visuomenei pristatyti dar šiemet, pranešė Valstybės kontrolė. „Renkantis auditų kryptis analizuojame Lietuvos rodiklius ir rizikas viešajame sektoriuje, vertiname asmenų ir institucijų teiktus siūlymus. Sudarydami šių metų veiklos planą, daugiausia dėmesio skyrėme prioritetinėms veiklos kryptims – tai saugi aplinka ir sveika visuomenė, strateginis valdymas ir valstybės investicijų grąža, inovacijos ir technologinė pažanga“, – pranešime sakė valstybės kontrolierius Mindaugas Macijauskas.

Šiemet bus baigti valstybės sienos apsaugos stiprinimo, duomenų pakartotinio panaudojimo, teisinio reguliavimo poveikio vertinimo sistemos, švietimui skirtų asignavimų panaudojimo, Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano rodiklių pasiekimo rizikų valdymo, strateginio valdymo ir biudžeto formavimo auditai. Valstybės kontrolė gegužę pateiks išvadas dėl valstybės biudžeto ataskaitų rinkinių ir šešių fondų ataskaitų.

Išvados dėl nacionalinio finansinių ataskaitų rinkinio bus pristatytos spalį. Numatyti auditai, kurių metu bus vertinama Europos Sąjungos fondų investicijoms sukurta sistema, Europos Komisijai deklaruotos išlaidos ir finansinius metus apibendrinanti informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius