Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Varėnos gamintojai pateikė rinkai kokybės reikalavimų neatitinkantį sviestą

Sviestas
123rf.com nuotr. / Sviestas
Šaltinis: 15min
0
A A

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama kuo geriau informuoti vartotojus apie produktų vertę, kokybę bei saugą, vykdo projektą „Skanaus“. Pagal šį projektą buvo atrinkti įvairių gamintojų sviesto (82 proc. riebumo) bei kitų maisto produktų mėginiai ištirti laboratorijoje.

Ištyrus mėginius VMVT rizikos vertinimo institute, svieste „Eksporto“ (gamintojas – UAB „Varėnos pienelis“), vietoje nurodytų 82,5 proc., nustatytas 83,6 proc. riebumas. Atlikus nuodugnesnį tyrimą, šiame svieste rasta 17,9 proc. augalinių riebalų.

„Vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, svieste negali būti ne pieno kilmės riebalų. Gaminiai, kuriuose pieno riebalai iš dalies pakeisti augalinės kilmės riebalais, turi būti vadinami „pieno ir augalinių riebalų mišiniais“, ženklinimo etiketėse nurodant augalinės kilmės riebalų kiekį. Gamintojai neturi klaidinti vartotojų, kurie turi teisę rinktis gaminius ir mokėti už prekes pagal jų vertę“, – teigė VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas.

Varėnos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių atlikto patikrinimo UAB „Varėnos pienelis“ duomenimis, įmonė pagamino 6 183 kg „Eksporto“ (82,5 proc. riebumo) sviesto, kuriuo buvo prekiaujama UAB „Palink“ ir UAB „Maxima“ prekybos tinkluose. Inspektoriai paėmė ištirti kitų šios įmonės gaminamų produktų mėginius.

Varėnos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu, gamintojas UAB „Varėnos pienelis“ iš prekybos surinko neteisingai paženklintą ir kokybės reikalavimų neatitinkantį nurodytos partijos „Eksporto“ sviestą. Įmonės atsakingam darbuotojui skirta administracinė nuobauda.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką