-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vartojimo kainos Japonijoje lapkritį augo sparčiausiai nuo 2008 metų

Oficialiais duomenimis, metinė infliacija, neįskaitant šviežių maisto produktų, paskutinį rudens mėnesį sudarė 1,2 procento.
Japonijos vėliava
Vartojimo kainos Japonijoje lapkritį augo sparčiausiai nuo 2008 metų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Analitikai prognozavo, kad metinė infliacija šalyje, spalį siekusi 0,9 proc., lapkritį paūgės iki 1,1 procento.

Infliacija, neįskaitant maisto produktų ir energijos, lapkritį ūgtelėjo nuo 0,3 proc. iki 0,6 proc. ir buvo didesnė nei analitikų prognozuoti vidutiniškai 0,5 procento.

Maisto produktų kainos šalyje lapkritį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, pakilo 1,9 proc., todėl bendras infliacijos rodiklis, kaip ir tikėtasi, sudarė 1,5 procento.

Japonijos centrinio banko prognozėmis, 2014 metų balandį prasidėsiančiais finansiniais metais infliacija, neįskaitant šviežių maisto produktų, sudarys 1,3 proc., o kitais finansiniais metais padidės iki 1,9 proc. ir visai priartės prie tikslinio 2 proc. rodiklio.

Be to, Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerija pranešė, kad mažmeninės prekybos apyvarta šalyje lapkritį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, padidėjo 4 procentais. Palyginti su spaliu, mažmenininkų apyvarta išaugo 1,9 procento.

Analitikai prognozavo, kad pardavimai augs atitinkamai 3 ir 1 procentu.

Pramonės gamyba Japonijoje lapkritį, palyginti su spalio mėnesiu, ūgtelėjo 0,1 proc., o metinis gamybos prieaugis sudarė 5 procentus. Abu rodikliai buvo prastesni nei rinkos prognozuoti atitinkamai 0,4 ir 5,4 procento.

Nedarbo lygis šalyje lapkritį nepakito ir, kaip ir mėnesiu anksčiau, sudarė 4 proc., nors tikėtasi, kad šis rodiklis smuks iki 3,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius