-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarį įmonių pradelstos skolos augo lėčiau

Kreditų biuro „Creditinfo" duomenimis, per vasario mėnesį įmonių pradelsti įsiskolinimai išaugo 145 mln. litų ir siekė 3,3 mlrd. litų. Vasarį įmonių pradelstos skolos didėjo lėčiau nei sausio mėnesį, kuomet įsiskolinimų augimas sudarė 200 mln. litų.
Piktavalė iš senolės pavogė 900 lt.
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Creditinfo, UAB

Per vasarį verslas padengė virš 80 mln. litų pradelstų įsipareigojimų, arba beveik tiek pat kaip ir per sausio mėnesį.

„Šis vasaris, palyginti su praėjusių metų atitinkamu mėnesiu, buvo išskirtinis, nes įmonių skolos augo lėtesniais tempais nei sausį. Pernai vasario mėnesį verslo pradelsti įsiskolinimai viršijo per sausį sukauptas pradelstas skolas. Be to, pastebima teigiama tendencija, kad įmonių pradelstos skolos bankams jau kelis mėnesius iš eilės augo dvigubai lėčiau nei prieš pusmetį", – teigia kreditų biuro „Creditinfo" kredito rizikos vadovė Alina Buemann.

Daugiausiai įmonių pradelsti įsiskolinimai vasarį augo komunalinių paslaugų įmonėms ir finansų įstaigoms, nežymiai didėjo telekomunikacijų bendrovėms, o kitiems ekonomikoms sektoriams – mažėjo.

„Creditinfo" duomenimis, iš 55 tūkst. realią veiklą vykdančių šalies įmonių, kas antra turi pradelstų įsiskolinimų ir yra vidutiniškai skolinga po 53 tūkst. litų.

Vertinant bendrą įmonių įsiskolinimų statistiką, verslo atsigavimo šalyje dar nematyti, tačiau tikėtina, kad šiemet, atgyjant eksporto rinkoms, šalies pramonė turėtų pajudėti iš sąstingio. Pasak A. Buemann, tai teigiamai paveiks transporto įmones, tačiau sektoriams, orientuotiems į vidaus rinką, kaip statyba ir nekilnojamas turtas, viešbučiai bei restoranai ar prekyba ir toliau bus sunku išsilaikyti. Be to, statybų ir nekilnojamo turto srityse dirbančios įmonės susidurs ne tik su smarkiai smukusia vidaus paklausa, bet ir su išlikusia finansavimo problema.

„Remdamiesi mūsų atliktais vertinimais, kurie pagrįsti šalies verslo finansiniais rodikliais ir pradelstų įsiskolinimų tendencijomis, šiems metams prognozuojame nuosaikų scenarijų – įmonių mokumas stabilizuosis", – teigia kreditų biuro „Creditinfo" kredito rizikos vadovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius