-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vasarį kainos augo trečdaliu procento

2014 m. vasario mėn., palyginti su sausio mėn., gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,3 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų, – sumažėjo 0,2 proc., praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Degalai
Degalai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,6 proc. padidėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos, 0,7 – chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcijos kainos ir 0,8 proc. sumažėjusios elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos (1,2 proc. – dujų, 1 proc. – garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcijos kainos), 3,6 – gėrimų gamybos, 1,4 proc. – guminių ir plastikinių gaminių gamybos produkcijos kainos.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,9 proc. Labiausiai atpigo gėrimų gamybos (4,6 proc.) ir guminių ir plastikinių gaminių (3,8 proc.) produkcija, o pabrango odos ir odos dirbinių gamybos (1,7 proc.) ir spausdinimo ir įrašytų laikmenų tiražavimo (1,1 proc.) produkcija. Maisto produktai atpigo 1,1 proc., iš jų duona ir švieži konditerijos kepiniai – 3,8 proc., perdirbti ir konservuoti vaisiai ir daržovės – 3,1 proc. Pabrango aliejus ir riebalai – 1,4 proc., džiūvėsiai ir sausainiai, ilgai išsilaikantys konditerijos kepiniai ir pyragaičiai – 1,1 proc.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 1,2 proc.

Labiausiai pabrango kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (5,8 proc.) ir kitų nemetalo mineralinių produktų gamybos (4,2 proc.) produkcija, o atpigo žalios naftos gavybos (1,8 proc.) ir elektros įrangos gamybos (1,5 proc.) produkcija.

Per metus (2014 m. vasario mėn., palyginti su 2013 m. vasario mėn.) visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 5,6 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų, – 3,5 proc. Labiausiai atpigo chemikalų ir chemijos produktų gamybos (14,9 proc.) ir atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo (12,8 proc.) produkcija, o pabrango tabako gaminių gamybos (12,9 proc.) ir vandens surinkimo, valymo ir tiekimo (6,5 proc.) produkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius