Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarį prekių kainos krito

Vasarį, palyginti su sausiu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,2 proc., praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiausia įtakos turėjo avalynės, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, daržovių, degalų ir tepalų kainų sumažėjimas bei sodo prekių, augalų ir gėlių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, laikraščių ir periodinių ledinių, keleivių vežimo oro transportu paslaugų kainų padidėjimas.

Per šį laikotarpį vartojimo prekių kainos sumažėjo 0,4 proc., o paslaugų kainos padidėjo 0,3 proc. Prekių kainų pokyčio įtaka bendram mėnesiniam kainų pokyčiui sudarė –0,262 procentinio punkto, paslaugų kainų pokyčio įtaka sudarė +0,090 procentinio punkto.

2018 m. vasario mėn., palyginti su sausio mėn., iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų (kainos sumažėjo 0,5 proc.) užfiksuotas didelis kai kurių šviežių daržovių, sviesto ir sviesto produktų, kiaušinių kainų mažėjimas bei kai kurių šviežių vaisių, valgomųjų ledų, valgomųjų subproduktų kainų augimas.

Dėl sezoninių nuolaidų taikymo atpigo drabužiai ir avalynė – 1,3 proc. Aprangos gaminių ir aprangos reikmenų kainos sumažėjo 5,3 proc., avalynės – 4,5 proc.

Per mėnesį įvairių prekių ir paslaugų bendrą kainų pokytį (kainos sumažėjo 0,7 proc.) nulėmė asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių kainų sumažėjimas bei laidojimo paslaugų, būsto ir transporto draudimo kainų augimas.

Ryšių prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos sumažėjo 0,9 proc.) nulėmė judriojo telefono ryšio paslaugų kainų sumažėjimas.

Iš poilsio ir kultūros prekių ir paslaugų (kainos padidėjo 0,6 proc.) daugiausia pabrango gėlės bei laikraščiai ir periodiniai leidiniai.

Viešbučių, kavinių ir restoranų kainų pokytį (kainos padidėjo 0,7 proc.) nulėmė viešojo maitinimo ir viešbučių paslaugų kainų padidėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius