-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 29 /13:28

Vasario 29 dieną stringa atsiskaitymas banko kortelėmis

Diena, pasitaikanti kartą per ketverius metus, sutrikdė įvairių prekyviečių darbą. Šiandien kai kuriose jų negalima atsiskaityti banko kortelėmis.
Klientai įspėjami apie atsiskaitymo sutrikimus
Informacija klientams apie sutrikimus / Juliaus Kalinsko/ 15min.lt nuotr.

Apie trikdžius praneša šalies degalinės. Ant daugumos „Statoil“ degalinių durų kabo raštelis: „Gerbiami klientai, dėl techninių kliūčių šiuo metu neaptarnaujamos bankinės kortelės. Šiandien visi čekiai yra su kovo 1 d. data. Pakeisti datos šiuo metu negalime. Atsiprašome už nesklandumus“. Ankstyvą rytą išplatintame pranešime teigiama, kad sutrikimai prasidėjo po vidurnakčio. Dalį jų pavyko pašalinti ir nuo maždaug 6 val. ryto degalinės jau galėjo aptarnauti klientus. Tiesa, atsiskaitančius tik grynaisiais pinigais.

„Tai ne tik degalinės. Sutrikimų yra ir dalyje prekybos vietų. Tai atsitiko dėl techninių nesklandumų. Negalėjome naktį aptarnauti klientų ir dabar dar negalime aptarnauti bankinių kortelių. Tai yra susiję su 29 diena“, – 15min.lt sakė „Statoil“ rinkodaros vadovė Daivutė Jokšienė.

„Statoil“ aptarnauja bendrovė „Empirija“, kuri gamina ir diegia kasos aparatų bei fiskalinių kasos blokų apskaitos sistemas parduotuvėms, degalinėms, vaistinėms, kino teatrams.

Ši įmonė aparatus tiekia ir „Forum Cinemas“ kino teatrams. Jų atstovai kol kas teigė negalintys pasakyti, ar sutriko atsiskaitymas banko kortelėmis.

Banko kortelėmis negalima atsiskaityti prekybos centre „Senukai“.

„Lukoil“ savo tinklalapyje praneša: „Degalinėse dėl techninių nesklandumų laikinai negalimi atsiskaitymai banko mokėjimo ir partnerių įmonių kortelėmis. „Lukoil“ mokėjimo kortelės aptarnaujamos, taip pat galite atsiskaityti grynaisiais, kiti sutrikimai pašalinti. Šios dienos kasos čekiai bus su kovo 1 d. data“.

Kortelėmis atsiskaityti negalima Lietuvos pašto skyriuose

„Tai yra informacinių technologijų problema. Ji laikina, susijusi su data. Šiandien pinigus priimsime tik grynaisiais“, – informavo Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė.

Didžiausi šalies prekybos centrai veikia be trikdžių.

Papildyta 13 val. 11 min. „Empirija“ direktorius Henrikas Matulionis 15min.lt patikino, kad problema – vienadienė, ir rytoj, kovo pirmąją, visos sistemos veiks.

„Čia yra programinė klaidelė, kuri susijusi su vasario 29 diena. Tai yra vienos dienos problema. Kitais keliamaisiais metais – 2004, 2008 – ši problema neišlindo“, – sakė H.Matulionis.

Papildyta 13 val. 28 min. Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog dėl kasos aparatus gaminančių ir juos eksploatuojančių įmonių neapdairumo, kai kurių įmonių kasos aparatai nebuvo paruošti keliamiesiems metams ir šiandien, vietoje vasario 29 d. spausdina kasos aparatų kvitus, kuriuose fiksuojama kovo 1 d., arba apskritai nespausdina kasos aparatų kvitų.

Tiems kasos aparatų naudotojams, kurių EKA kvitai šiandien yra spausdinami kovo 1 d. data, VMI rekomenduoja tęsti darbą naudojant EKA, o klientams pageidaujant EKA kvituose ir sąskaitose-faktūrose patikslinti kvito spausdinimo datą į vasario 29 d. rankiniu būdu bei taisymus pasirašyti.

VMI primena, jog vasario 29 dieną gautos pajamos turi būti apskaitomos kaip gautos vasario 29 d. ir įtrauktos į vasario mėnesio apyvartą. EKA vasario 29 dienos bei vasario mėnesio Z ataskaitų duomenų taisymui, surašoma patikslinamoji buhalterinė pažyma, kurioje nurodoma susidariusi situacija.

Kasos aparatų kvitų nespausdinančių EKA naudotojai, atsiskaitydami su pirkėjais, turi išduoti pinigų priėmimo kvitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius