Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros kelionių rinka susitraukė 30-40 proc.

Kelionių agentūrų duomenimis, vasaros kelionių rinka šiemet susitraukė trečdaliu, o gal ir dar labiau, sutrumpėjo ir lietuvių atostogos svetur – nuo 8–10 dienų kelionės iki vienos savaitės.
Port El Kantaui
Port El Kantaui / Žilvino Pekarsko nuotr.
Temos: 2 Kelionės Rinka

„Kelionių rengėjai, ruošdamiesi nepalankiam sezonui, gerokai sumažino skrydžių skaičių. Rinka susitraukė 30 ar net 40 proc., nors galėjo ir daugiau. Poilsiautojai rinkosi ne kelionių rengėją, o kainą", – dienraščiui „Lietuvos rytas" sakė kelionių agentūros „Alfaturas" vadovas Eugenijus Rudinskas.

Anot jo, vidutinis keliautojo krepšelis nuo 2,4 tūkst. litų pernai sumenko iki 1,6 tūkst. litų šių metų vasarą.

Lietuvos miestų, kurių gyventojai šią vasarą keliavo aktyviausiai, trejetukas – Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. Kaip ir pernai, Vilniaus gyventojai sudarė pusę visų keliavusiųjų. Apie 20 proc. kelionių buvo nupirktos Kaune, apie 10 proc. – Klaipėdoje.

Dėl išaugusio klientų dėmesio kainai gerokai padidėjo žemesnės kategorijos viešbučių, kurie siūlė paslaugą „viskas įskaičiuota", paklausa. Tačiau pažintinių kelionių populiarumas sumažėjo maždaug perpus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius