-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėjininkai siekia reglamentuotos ir periodiškos statomų naudotų vėjo elektrinių patikros

Lietuvoje iškylant ne tik naujoms, bet ir senesnėms, naudotoms vėjo elektrinėms, Lietuvos vėjo elektrinių asociacija (LVEA) siekia, kad būtų reglamentuota ir periodiškai atliekama jų patikra.
Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dabar su valstybinėmis institucijomis ir kalbamės. (...) Manau, kad tai atsiras, ir bus toks periodiškumas kaip ir automobiliams – kas du metai, arba kas metai (techninė apžiūra – BNS)“, – LRT radijui trečiadienį sakė LVEA direktorius Linas Sabaliauskas.

Asociacijos duomenimis, per pastaruosius trejus metus Lietuvoje fiksuoti keturi atvejai, kuomet nugriuvo vėjo elektrinės: du kartus tai įvyko naujų jėgainių statybų metu, dar du incidentai buvo susiję su dėvėtomis elektrinėmis.

„Elektrinės eksploatacija yra tik savininko prioritetas – ar jis nori greitai, pigiai ir dažnai nekokybiškai, ar nori už tokią kainą, kokia yra rinkoje ir pagal tai, ką gamintojas rekomenduoja. Čia visada yra pasirinkimas, bet neretai pasirenkamas pigiausias variantas ir nebūtinai jis būna pats saugiausias savininkui ir aplinkai“, – sakė L.Sabaliauskas.

Pasak LVEA, naudotų Lietuvą pasiekiančių vėjo elektrinių amžius dažniausiai yra 8–12 metų, tuo metu saugus vėjo jėgainių eksploatacijos laikas – 20–25 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius