Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Velionio palikimas – ne tik turtas, bet ir skolos: ką daryti, kad netektų mokėti iš savo kišenės

Mirus artimajam lieka ne tik skausmas, bet ir jo turtas. Visgi paveldimas ne tik jis, bet ir velionio turėtos skolos, kurias gali tekti mokėti iš savo kišenės. Teisininkė patarė, ką daryti, kad taip nenutiktų, taip pat įvardijo kitas dažniausiai daromas paveldėtojų klaidas.
Telefono skambutis
Telefono skambutis / Shutterstock nuotr.

Kartais nustemba

Eglė Morkūnienė, advokatė, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) narė, paminėjo, kad daugiausia žmonių nustemba dėl šio aspekto – gali būti paveldimas ne tik velionio turtas, tai gali būti būstas, daiktai, grynieji pinigai, bet ir skolos, visi finansiniai įsipareigojimai, įskaitant mobiliojo ryšio, lizingo sutartis.

„Reikia suprasti, kad visos sutartys, sudarytos asmeniui esant gyvam, lieka galioti ir po jo mirties, bet pereina turtą paveldėjusiam asmeniui, kuris turi toliau vykdyti sutartinius įsipareigojimus. Sumokėjęs visas įmokas jis įgyja teisę į tą daiktą, tai būtų automobilis, televizorius ar kita.

Bet jeigu paveldėtojas to nepageidauja, gali nutraukti lizingo mokėjimus, tik turi žiūrėti, kas numatyta sutarties sąlygose. Galbūt yra numatyta kokia nors suma, kurią reikės sumokėti nutraukus sutartį“, – 15min teigė E.Morkūnienė.

Jeigu telefoną pirko išsimokėtinai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius