-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Verslas nori visuotino nekilnojamojo turto mokesčio

Didėjančių mokesčių už žemę įbauginta pramonė ir nekilnojamojo turto plėtotojai siūlo, kad žemė ir statiniai būtų apmokestinti pagal vienodas taisykles, o nekilnojamojo turto mokestis taptų visuotinis, neišskiriant nei gyventojų, nei valstybės ir savivaldybių įstaigų.
Būstas
Būstas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Valdininkai ir parlamentarai sako, kad tai būtų politinis sprendimas, todėl pokyčių prieš rinkimus tikėtis neverta, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Dvi asocijuotos struktūros – Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija ir Lietuvos pramonininkų konfederacija – parengė įstatymo, kaip apmokestinti visą nekilnojamąjį turtą, įskaitant pastatus, infrastruktūrą ir žemę, projektą ir žada netrukus jį teikti Vyriausybei. „Siūlome nustatyti bendras taisykles, kurios būtų taikomos visam nekilnojamajam turtui apmokestinti. Taip būtų paprasčiau ir verslui, ir mokesčių administratoriui, ir savivaldybėms“, – įsitikinęs laikinasis Lietuvos pramonininkų konfederacija prezidentas Gediminas Rainys.

Tuo siūloma atsisakyti gamybininkus į neviltį varančio Žemės mokesčio įstatymo, kuris praėjusių metų pabaigoje buvo pakoreguotas ir atvėrė galimybę savivaldybėms kelis kartus brangiau apmokestinti žemę, ant kurios stovi pramonės įmonių gamybos patalpos ar sandėliai. Šiuo metu tarifo diapazonas – 0,1-4 proc. riba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius